Kızıltepe Belediyesi'ne kayyum atandı

Kızıltepe Belediyesi'ne kayyum atandı

HDP'nin 31 Mart seçimlerinde yüzde 70.45 oyla kazandığı Kızıltepe Belediyesi'ne de kayyum atandı.

İçişleri Bakanlığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Mardin'in Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz'i görevden aldı. Elik'in yerine İlçe Kaymakamı Hüseyin Çam kayyum olarak atandı.

Duruma tepki gösteren eşbaşkan Yılmaz, dün gece saatlerinden itibaren abluka altına alınan belediye binası önüne geldi.

Belediye binasına girmek isteyen Elik, burada polis engeliyle karşılaştı. Eşbaşkan Elik ile polisler arasında bunun üzerine tartışma yaşandı. Eşbaşkan Elik, görevden alındığına dair tebligatı istedi. Polisler,  "Hukuksuzluk varsa bunu çözersiniz, ondan sonra girersiniz. Zamanı gelince göreceksiniz" diye cevap verdi. 

Eşbaşkan Elik'in belediye binası önündeki bekleyişi sürüyor.

31 Mart yerel seçimlerinde HDP'nin yüzde 70.45 oyla kazandığı Kızıltepe Belediyesi'ne Eşbaşkan olarak Nilüfer Elik Yılmaz ile Salih Kuday seçilmişti. HDP'li eşbaşkanları kentte ön seçim ile belirlenmişti. Seçimlerden sonra eşbaşkanlardan Salih Kuday'a, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden alındığı gerekçesi mazbatası verilmemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.