Kayıp kargo gemisine halen ulaşılamadı

Kayıp kargo gemisine halen ulaşılamadı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında fırtınaya yakalanan ve irtibat kopan ‘Kafkametler’ adlı Türk gemisine ve mürettebatına hala ulaşılamadı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Zonguldak'ta yaşanan olumsuz hava ve deniz koşullarından etkilenen 3 gemiden 2'sine ulaşılarak mürettebatın kurtarıldığını, içerisinde 12 mürettebat bulunan ve irtibatı kesilen ‘Kafkametler’ adlı kargo gemisini arama çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

AFAD tarafından yapılan açıklamada, "Bugün Zonguldak ilimizde yaşanan olumsuz hava ve deniz koşullarına bağlı olarak bölgede aşırı yağış ve fırtına meydana gelmiştir. Olumsuz meteoroloji durumundan 3 gemi etkilenmiştir. Ereğli’de iki geminin karaya oturduğu ihbarı üzerine AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edilmiş; arama kurtarma çalışmalarına süratle başlatılmıştır. Ekipler tarafından yürütülen yoğun arama kurtarma çalışmaları sonucunda; Birinci gemide 12, ikinci gemide 13 olmak üzere; toplam 25 mürettebat kurtarılmıştır. İçerisinde 12 mürettebat bulunan ve irtibat kesilen bir kargo gemisi ile ilgili çalışmalar aralıksız devam etmektedir. AFAD Başkanımız Vali Sn. Okay Memiş çalışmaları yerinde koordine etmek üzere bölgeye intikal etmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.