Kalın: Kobani Olayları'nı unutmak mümkün değil, gelişmeleri izleyeceğiz

Kalın: Kobani Olayları'nı unutmak mümkün değil, gelişmeleri izleyeceğiz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Kobani Olayları'nı unutmak mümkün değil, gelişmeleri izleyeceğiz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Kobani eylemleriyle" ilgili olarak 82 kişi hakkında çıkarılan gözaltı kararına ilişkin, "Bu tamamen hukuki süreç gelişmeleri izleyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Kobani olaylarının yaşandığı tarihte Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi olan 7 HDP milletvekili hakkında fezleke düzenleneceğine ilişkin soru üzerine Kalın, "Fezleke hazırlanmasının bir meclis ayağı da var. Meclisle ilgili olarak da yürüyecek bir süreç. Onu hep birlikte izleyeceğiz" dedi.

Kalın, "Kobani olaylarını unutmanın mümkün olmadığını" sözlerine ekledi.

"Pelosi, Türkiye'ye karşı husumet içerisinde olan bir siyasetçi"

Kalın, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Türkiye hakkındaki açıklamasına ilişkin soru üzerine, "Pelosi, Türkiye'ye karşı husumet içerisinde olan ön yargılı bir siyasetçidir. Daha önce Ermeni soykırımı iddiaları konusunda da böyle bir tavır içerisine girmiştir. Amerikan siyasetinin kendi iç sorunlarını Türkiye üzerinden çözmeye çalışan siyasetçiler sadece beyhude bir çaba içerisindedirler" ifadelerini kullandı.

ABD'de Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi, Donald Trump'ın seçimleri kaybederse görevi barışçıl bir şekilde teslim edip etmeyeceğiyle ilgili soruları yanıtlamaktan kaçınmasına "Türkiye'de değilsiniz" diyerek tepki göstermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.