Kadınlar 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü için Taksim'de

Kadınlar 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü için Taksim'de

İstanbul'da kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Feminist Gece Yürüyüşü için Taksim'de bir araya geliyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Türkiye’nin birçok kentinde kadınlar erkek şiddetine ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı alanlara çıkıyor.  İstanbul Taksim'de 19. Feminist Gece Yürüyüşü düzenleniyor. 

Eyleme yine salgın nedeniyle katılmayacak olanlar için ise “online yürüyüş” etkinliği düzenleniyor. Buna göre Twitter üzerinden #8MarttaTaksimdeyiz etiketiyle yapılan paylaşımlara göre feministgeceyuruyusundeyiz.com’da online bir harita yayımlanacak.

İstanbul’daki gece yürüyüşüne dair gelişmeler şöyle:

20.30 - Kadınların tüm ısrarına rağmen polis, Taksim'e yürüyüşe izin vermedi. Kadınlar, her sene meydanlarda olacaklarını ve eşitsizlikle mücadeleye devam edeceklerini belirterek eylemi sonlandırdı. 

20.05 - Polis, Karaköy'e yürüyen kadınlara eylemi sonlandırmaları çağrısı yapıyor. 

​19.44 - Kadınlar, Karaköy'e doğru yürümeye başladı. 

​19.30 - Feminist Gece Yürüyüşü için Taksim'de basın açıklaması okundu.

Açıklamada, "Gücünü feminizmden, gücünü dayanışmadan, gücünü sokaklarda her şeye rağmen bir arada olmaktan alan bizler, kahkahamız, öfkemiz, isyanımız ve mücadelemizle tam 19. kez 8 Mart feminist gece yürüyüşünde buradayız! Yan yanayız, feminist dayanışmamızla güçlüyüz" denildi.

19.00 - Kadınlar Sıraselviler Caddesi'nde eylemlerini sürdürüyor. Sıraselviler'in önü polis barikatıyla kapalı durumda.

18.36 - Kadınlar, Sıraselviler Caddesi'nde halaylar çekerek eylem saatini bekliyor. Yürüyüşe katılanlar arasında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da var.

​18.00 - İstanbul’dakadınlar Taksim Sıraselviler’de toplanmaya başladı. Kadınların Sıraselviler'den tünele doğru yürümeleri planlanıyor.  Kadınlar, “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz” sloganları atarken ellerinde 'İstanbul Sözleşmesi Yaşatır' pankartları taşıyor. 

İstanbul Valiliği, dün yaptığı açıklamada Taksim Meydanı’na çıkan metro ve füniküler seferlerinin saat 14:00’ten sonra iptal edildiğini duyurmuştu. Valilik herhangi bir eylem yasağı kararı açıklamazken polis, Taksim ve İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm yolları kapatmış durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.