İzmir'de toplu ulaşımda yeni tarife

İzmir'de toplu ulaşımda yeni tarife

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde tam tarifede ilk biniş ücretine 10 kuruşluk indirim yapan, ilk iki aktarmaya 50’şer kuruş ödenmesini öngören yeni toplu ulaşım tarifesini  sistemi oy çokluğuyla onaylandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım ücret sistemini ve tarifesini değiştirdi. İndirim ve aktarma avantajı sağlayan süre 90 dakikadan 120 dakikaya çıkarılırken, tam tarifedeki ilk biniş ücreti de 3,56 TL’den 3,46’ye indirildi. Sadece tam biniş yapanların, ilk binişten sonra birinci ve ikinci aktarmalar için 50’şer kuruş ödemesine karar verildi. Öğrenci, öğretmen ve 60 yaş tarifelerinde değişiklik yapılmadı. Bu gruptakiler aktarma ücreti de ödemeyecek. 
 
Yeni sistem 1 Eylül’den itibaren uygulamaya konulacak. 
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir süre önce başlattığı ve muhtarların toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmasını sağlayan Muhtar İzmirim Kart uygulaması da Sayıştay’ın uyarısı üzerine mevzuatta düzenleme yapılarak tekrar oya sunuldu. Oy birliğiyle kabul edilen düzenleme uyarınca muhtarlar yine toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmaya devam edecek. Muhtarların toplu ulaşım maliyeti, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce karşılanacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.