İşçilere müdahale: 22 gözaltı

İşçilere müdahale: 22 gözaltı

Urfa'da 10 gündür haklarını almak için eylem düzenleyen Özak Tekstil işçilerine jandarma gazlı ve coplu müdahalede bulundu. Birtek-Sen yöneticilerinin de aralarında olduğu 22 kişi gözaltına alındı.

 

Urfa’da Özak Tekstil fabrikası işçileri 6 yıldır üye oldukları Öz-İplik Sendikasından, haklarını savunmadığı gerekçesiyle topluca istifa etmiş ve Birtek-Sen sendikasına üye olmak istedikleri için işveren tarafından işten çıkarılmakla tehdit edilmişti.

Bunun üzerine fabrika önünde eylem düzenleyen işçilere sabah saatlerinde jandarma coplarla ve biber gazıyla müdahale etti. Aralarında Birtek-Sen sendikası yöneticilerinin de olduğu çok sayıda işçi darp edildi ve 22 kişi gözaltına alındı.

Birtek-Sen yöneticisi Mehmet Türkmen, Deniz Kar, Mazlum Ayçiçek ve 19 işçi gözaltına alındı. Müdahalede yaralanan işçilere ambulansta ilk müdahale yapıldı.

Jandarmanın işçilere sert müdahalesi ardından sabah vardiyası için fabrikaya giren işçilerin de protestoya destek vermek üzere işi bıraktığı kaydedildi.

Özak Tekstil işçilerinin fabrika önündeki bekleyişi sürüyor.

EMEP Antep Milletvekili Sevda Karaca da sosyal medya hesabından jandarmanın işçilere yaptığı müdahalenin görüntülerini paylaşarak “Urfa'da Özak Tekstil işçileri bu sabah jandarmanın coplu biber gazlı saldırısına uğradı, aralarında @birlesiktekstil yöneticilerinin de olduğu 22 işçi gözaltında!  Urfa'da bir barbarlık yaşanıyor.Urfa Özak patronunun derebeyliği mi? Patronun çıkarı her türlü yasadan, hak ve hukuktan üstün mü? İşçiler ve sendika yöneticileri derhal serbest bırakılsın!#ÖzakDirenişineSesVer” ifadelerini kullandı.

Özak Tekstil'de çalışan 450 işçi altı yıldır Hak-İş'e bağlı Öz İplik-İş sendikasından haklarını korumadığı gerekçesiyle istifa ederek Birleşik Tekstil ve Deri İşçileri Sendikası'na (Birtek-Sen) üye oldu.

Bunun üzerine işveren ve yetkili sendika durumdan rahatsızlık duyarak 27 Kasım'da Birtek-Sen üyesi bir kadın işçiyi işten çıkardı. İşveren sendika değiştiren işçilere yönelik baskılarını arttı.  İşçiler 27 Kasım Pazartesi günü üretimi durdurarak eyleme başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.