İran'ın gözaltına aldığı 4 çobandan haber yok!

İran'ın gözaltına aldığı 4 çobandan haber yok!

6 Temmuz tarihinden beri Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Tekelli köyüne ait 970 koyunun bulunduğu sürü ile sürünün 4 çobanından bir haftadır haber yok.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Tekeli köyü kırsalında, 6 Temmuz günü 'sınır ihlali' gerekçesiyle 970 koyun ve oğlağa İran askerleri tarafından el konulmuş, Sürüde çobanlık yapan 2'si çocuk 4 çobanın gözaltına alınmıştı.

Köy sakinleri çobanlarının serbest bırakılması ve koyunların iade edilmesini için yetkilerin devreye girmesini bekliyorlar. 

Şemdinli'nin İran sınırındaki Tekeli köyü Tanyolu mezrası çobanları Bayram (17), Habip (13) ve Reşat Süren ile Adem Demir ile 970 koyun ve oğlaktan haber alınamıyor.

Çoban ve sürünün İran'ın Urmiye kentine götürüldüğü öğrenilirken, Hakkari valiliğinden konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmad1ı.

HDP Hakkari Eski milletvekili Nihat Akdoğan ise soyal medya hesabında yaptığı paylaşımda mağduriyetin giderilmesi çağrısında bulundu.

Şemdinlili 4 çoban 5 gündür 900 koyunla İran rejimi tarafından rehin tutulmuş.Herhangi bir gelişme yok.Rejim her gün başına 3 bin tl ceza kesiyor.Yetkililer bir an önce yaşanan mağduriyeti gidermeli

 
  •  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.