İran'dan gelen tüm yolcular sınır kapısında sağlık kontrolünden geçiriliyor

İran'dan gelen tüm yolcular sınır kapısında sağlık kontrolünden geçiriliyor

Sağlık Bakanı Koca: İran'dan gelen tüm yolcular sınır kapısında sağlık kontrolünden geçiriliyor

İran'da dört kişinin koronavirüs sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili haberlerin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İran'dan gelen tüm yolcular sınır kapısında sağlık kontrolünden geçiriliyor. Hastalık belirtisi olanlar alınmıyor." diye konuştu.

Konuyla ilgili açıklamasında Koca, "İran Sağlık Bakanı, şüpheli vakanın 750 olduğunu 18 vakada pozitif Korona virüs bulunduğunu 5 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. İran Sağlık Bakanı ile görüştüm ve yanınızdayız mesajı verdim" dedi.

Şu ana kadar Türkiye'de koronavirüs vakasına rastlanmadığını belirten Koca, “Sınırımıza yakın bölgelerde Korona virüs yok" diye konuştu.

İran'da koronavirüs sonucu ölen ilk iki kişi Kum kentindendi. Koca, "Sağlıklı olduklarını belirten bir belge ve son 14 günde Kumkente uğrayanları içeri almamayı talep ettik. Pazar itibariyle uygulamaya girmiş olacak. Hastalık bulgusu olan yolcuları sınırdan içeri almamaya dünden itibaren başladık. Ayrıca termal kameraları sınır kapılarına yerleştirmiş olduk" ifadelerini kullandı.

İran'da Covid-19 adı verilen koronavirüs sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı dörde yükseldi.

İran Sağlık Bakanlığı yetkilileri ülkede teyit edilmiş vaka sayısının da 18'e çıktığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum