İpekyolu Belediyesi 10 bin kişiye Aşure dağıttı

İpekyolu Belediyesi 10 bin kişiye Aşure dağıttı

‘Muharrem Ayı’ dolayısıyla, İpekyolu Belediyesi tarafından vatandaşlara Aşure dağıtıldı…

İpekyolu Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Aşure Dağıtım’ Programı, Ulu Camii, Hz. Ömer Camii, Sanat Sokağı ve İpekyolu Engelsiz Kafede gerçekleştirildi. ‘Aşure Günü’ Etkinliğine; HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, İpekyolu Belediye Eş Başkanları Şehsade Kurt, Azim Yacan, Kayyım atanan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Bedia Özgökçe, Mustafa Avcı ve vatandaşlar katıldı.
 
Aşure Günü Programının açılış konuşmasını yapan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Azim Yacan, demokratik tüm değerlerin, insani değerlerin, hukukun, adaletin ortadan kaldırıldığı bir dönemi yaşadıklarını belirterek, “ Böylesi bir dönem içerisinde biz yine de dayanışmayı, ortak yaşamı, paylaşmayı esas alıyoruz. Umut ediyoruz ve umudumuzu koruyoruz. Yaptığımız her etkinliğin buna vesile olmasını diliyoruz. Bugün de burada sizlerle aşure dağıtımı yapacağız. Aşımızı burada paylaşacağız. Umut ediyoruz ki, bu kutsal ay birliğe, beraberliği, paylaşıma ve dayanışmaya vesile olsun.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yurttaşlara aşure dağıtıldı.

2-20190913083915.jpg1-20190913083915.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.