İddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Şimşek’i uyardı

İddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Şimşek’i uyardı

Merkez Bankası’nın faiz artırımlarından sonuç alınamaması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i uyardığı iddia edildi.

Seçimlerin ardından Hafize Gaye Erkan’ın başkanlığına getirildiği Merkez Bankası, o tarihten bu yana faizleri artırıyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, son olarak geçen hafta faiz oranını 3. kez 500 baz puan artırarak yüzde 35'e çıkardı.

Gazeteci Barış Soydan, faiz artırımlarına rağmen sonuç alınamaması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mehmet Şimşek'i uyardığı yönündeki kulis bilgisini paylaştı.

Soydan, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"’Arka arkaya faiz artırımları sonrasında somut sonuç alınamamış olması dolayısıyla’ Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mehmet Şimşek'e uyarı ilettiği çok konuşulan bir iddia. Ben iki güvenilir kaynaktan duydum.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.