İçişleri Bakanlığı'na bombalı saldırı girişimi: 2 ölü

İçişleri Bakanlığı'na bombalı saldırı girişimi: 2 ölü

Meclis'in açılacağı gün İçişleri Bakanlığı'na bombalı saldırı girişiminde bulunuldu. Yerlikaya, iki şüpheliden birinin üzerindeki bombayı patlatarak, diğerinin ise çatışmada öldürüldüğünü söyledi.

Meclis'in 28'inci dönem 2'nci yasama yılının açılışı nedeniyle bugün düzenlenecek törenden saatler önce Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na bombalı saldırı girişiminde bulunuldu. Saat 09.30 sıralarında TBMM ve bakanlıkların bulunduğu İsmet İnönü Bulvarı'nda patlama ve silah sesleri duyuldu. İhbar üzerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı, yollar trafiğe kapatıldı. 

Patlamayla ilgili açıklama İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan geldi. İki kişinin bombalı eylem yapmak için İçişleri Bakanlığı giriş kapısına geldiğini belirten Yerlikaya, şüphelilerden birinin üzerindeki bombayı patlattığını, diğerinin ise çıkan çatışmada öldürüldüğünü belirtti. 2 polisin de yaralandığını ifade eden Yerlikaya'nın açıklaması şöyle: 

"Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum"

MECLİS'TE KUŞ UÇURTULMUYOR

İçişleri Bakanlığı önündeki patlamanın ardından açılışa hazırlanan Meclis’teki güvenlik önlemleri de üst noktaya çıkarıldı. Meclis’e milletvekilleri dışında yaya girişleri durduruldu. Basın mensupları da Meclise alınmadı. Milletvekilleri önceden duyurdukları basin toplantılarını iptal etti.

Çankaya, Dikmen ve Ayranci’daki kapılardan güvenlik sağlandıktan sonra kontrollü girişlerin yapılması bekleniyor.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Saldırıdan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da bir açıklama yaptı. Başsavcılık'tan yapılan açıklamada "01.10.2023 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısına, teröristler tarafından yapılan saldırı nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Gerçekleştirilen saldırı olayına ilişkin olarak Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince erişim engeli ve yayın yasağı kararı verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

RTÜK'TEN YAYIN YASAĞI KARARI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin: "Ankara’daki terör saldırısı sonrasında ilgili mahkeme tarafından yayın yasağı kararı verilmiştir. Yayıncılarımızın yasak kararına titizlikle uymaları önemlidir. Duyarlı basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum" açıklaması yaptı. 

FAHRETTİN ALTUN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ankara'daki saldırıya ilişkin, "Terörün Türkiye siyasetini dizayn etmesine asla müsaade etmeyecek, terörle mücadelemizi her alanda sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Tüm benzeri süreçlerde olduğu gibi bu süreçte de vatandaşlarımızın dezenformasyon faaliyetlerine karşı duyarlı olmalarını, resmi kaynaklardan yapılan bilgilendirmelere itibar etmelerini önemle rica ediyoruz. Medyamızın da konuya ilişkin haber faaliyetlerine sorumluluk bilinci içerisinde devam etmelerinin önemini bir kez daha vurgulamak isteriz. Terörün Türkiye siyasetini dizayn etmesine asla müsaade etmeyecek, terörle mücadelemizi her alanda sürdüreceğiz." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.