HGC’den açıklama: Tehdit diline son verin

HGC’den açıklama: Tehdit diline son verin

Hakkari Gazeteciler Cemiyeti kentte yaşanan olaylar sonrası basın mensuplarına yönelik tehditlere son verilmesi çağrısı yaptı.

Van’da Belediye Başkanlığını kazanan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın mazbatasının Ak Partili Abdulahat Arvas’a verilmene yönelik tepkiler devam ederken, olayların yaşandığı Hakkari’de gazetecilerin hedefe konulması tepki topladı.  

Hakkari Gazeteciler Cemiyeti kentte gazetecilere yönelik olarak giderek tırmanan tehditlere dikkat çeken bir açıklama yaptı. 

Gazetecileri Cemiyet adına yazılı bir açıklamada bulunan Başkan Mehmet Özkan şu görüşlere yer verildi: “Her kurum ve kuruluş ile siyasi parti gibi görevlerini yapmaya çalışan gazeteciler de kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getiriyor. Seçim süreci boyunca ve en son dün yaşanan toplumsal olaylarda görev başındaki gazetecilerin hedef gösterilip, tehdit ve hakarete maruz kaldığı görüldü. Gazetecilerin işin haber yapmaktır. Bazı çevreler gazetecileri tehdit etmeyi alışkanlık haline getirmişlerdir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Hakkari Gazeteciler Cemiyeti olarak tüm kesimlere çağrımız şudur. Burası bir hukuk devletidir. Elinizi gazetecilerin yakasından çekin. Biz kentimizde yaşananları tarafsız bir şekilde yansıtmak ve kamuoyunu bilgilendirmekle görevliyiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.