Hey hat Hakkari ne hale geldi

Her zaman edebi ile insanlığı ve misafirperverliği ile övündüğümüz Hakkari ne hale geldi.

Bu şehirde hırsızlık olmazdı, kimse kimsenin namusuna yan gözle bakmazdı. Her mahalle, her köy birer büyük aile gibiydiler.

Esnaf dükkanını kapatmaz namaza giderdi. Komşu evini kitlemez misafirliğe giderdi.

Ne ara bu kadar alçaldı insanlar, ne ara edepten, hayadan, kutsal aile yapısından bu kadar uzaklaştı toplumumuz.

Ey Hakkari kendine gel. Sen ki tarihler boyu “Edipler Diyarı” olarak bilinmişsin. Sen ki Mısırın Kadısı İsa El Hekari'nin, Ahmed-î Xani’nin, Seyyid Taha-Î Hakkari’nin, Şeyh Abdulkadir-i Geylanı Hazretlerinin hocası da Ali el Hakkari’nin, Kudüsün baş komutanı Seyfeddin el Maştub el Hakkari’nin ve buradan sayamadığım yüzlerce ulemanın torunusun.

Ey Hakkari sen ki Cüveyriye bn. Ahmet b Ahmet b. Hüseyin b. Musa el Hekari, Fatıma bn. İbrahim b. Davut b. Nasır el Hekari, Ümmü bn Muhammed bn. Yusuf el Hakkari,                                                 Ümmü bn Muhammed bn. Yusuf el Hakkari gibi, İslam alemine çok sayıda kadın hadis alimi yetiştirmiş ve kadınına o kadar değer vermiş dedelerin torunusun.

Ey Hakkari sen doğası ile yaşamı birleştiren kültürünü kendi yaratan, toplumlar arasında Mert ve Yiğit olarak adlandırılan, dağlar kadar yüce, cesur ve ahlaklı bir toplumun devamısın.

Atalarına, toplumuna, insanına ihanet etme!

Bu toplumun değerlerini, ahlakını, aile yapısını hiçe sayamazsın;

Bir kaç gündür haber manşetlerinde dolaşan, fuhuş çeteleri ile ortak ve destekli organizasyonlar haline getirilmiş, onlarca zavallı kadını tuzağına düşürmüş alçaklar sürüsünün kol gezdiği bir yer haline gelmiş memlekette artık yaşamaktan utanıyoruz.

Ey STK’lar, siyasi partilerin Hakkari de ki temsilcileri, her gün çeşitli platformlarda gövde gösterisi yapan kanaat önderleri neredesiniz? Her biriniz bu toplumun bireyleri ve toplumdan sorumlu kişilersiniz.

Halkınıza sahip çıkın. Dedelerimizin, babalarımızın bizlere bıraktığı temiz toplumu korumak hepimizin ortak görevidir.

Yaşanan bu çirkinliklerle ilgili yargı şüphesiz ki gereğini yapacaktır ancak yetmez. Toplumumuzu, aile yapılarımızı bu denli yıpratan ve her biri birer zararlı virüs haline gelmiş kişileri bizler içimizden atmalıyız.

Hakkari adını bu kadar alçaltan yaratıkları bizler ifşa etmeliyiz.

Aksi halde yozlaşmış, ahlaki zayıflığı ayyuka çıkmış, birilerinin ahlaksızlık üzerine inşaa etmeye çalıştığı ve oyuncak haline gelmiş bir toplumun parçası olacağız.

BU MEMLEKET HEPİMİZİN

HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
32 Yorum