Hem sepet satıyor hem de yiyecek topluyor

Hem sepet satıyor hem de yiyecek topluyor

Geçimini sağlamak için hem sepet hem de yemek yapan Necmettin Elik, hala geçimini sağlayamadığını söylüyor.

55 yaşındaki Necmettin Elik, Van'ın Armuşe Yolu ilçesine bağlı Karşıyyaka Mahallesi'nde ağaç dallarından yaptığı sepetlerle yaşıyor. Elik sepet yapmayı dedesinden öğrenmiştir. Evinin bodrum katında sepet yapan Elik, yaptığı sepetleri marketlere ve bakkallara satıyor.  
 
Kayın ağaçlarının dallarından sepet yapan Elik, Van'da kendisinden başka kimsenin sepet yapamayacağını açıkladı. Elik, "1970 yılında Hizan'dan Van'a geldik. 6 çocuğum var ve başka bir mesleğim yok. Sepetlerim satılmayınca yemek topluyorum. O yüzden sadece sepet satıyorum. Ödeyemiyorum. bu sepetleri emek ve emekle yapıyorum 50 TL'ye satıyorum. Sepet yaptığım sürece dudaklarım ağrıyor ama yine de güvenli işçiliğe param yetmiyor." 
 
Elik, sepet yapmanın 2 saatini aldığını ve yılda sadece 50 adet üretebildiğini bildirdi. Elik, bu poşetlerin plastik poşetlere göre çok daha iyi ve hassas olduğuna ve insanların 10 yıla kadar kullanabildiğine dikkat çekti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.