HDP'li belediye eş başkanları Van'da toplandı

HDP'li belediye eş başkanları Van'da toplandı

HDP'nin Belediye Eş Başkanları Van'da düzenlenen 'Demokratik Yerel Yönetimler Eğitim Çalıştayı’nda bir araya geldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van’da Demokratik Yerel Yönetimler Eğitim Çalıştayı düzenledi. Çalıştaya  HDP'nin 31 Haziran'da seçilmiş bütün belediye eş başkanlarının yanı sıra, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP Van milletvekilleri Tayip Temel, Murat Sarısaç, HDP İl Eşbaşkanı Ümit Dede ve parti yöneticileri katıldı

Merit Otel’de düzenlenen eğitim çalıştayının açılış konuşmasını Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı yaptı.

Toplantının Van’da yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Avcı, “Zor bir süreçten geçtik. Halkımız iradesini çok güzel bir şekilde ortaya koydu. 31 Mart’ta güzel bir başarı elde ettik. 
Halkımızı gösterdikleri özveri ve başarılarından dolayı buradan selamlıyorum” dedi.

Ardından konuşan HDP Eş Genel Başkan Sezai Temelli, 31 Mart yerel seçimlerinde önemli bir hamle yaparak Türkiye’nin siyaset kulvarını değiştirdiklerini söyledi.

Türkiye’de, dünyada ve Ortadoğu’da yaşanan gelişmeleri değerlendiren Temelli, Belediyelerin yerel demokrasiyi inşa etmenin en önemli ayağı olduğunu belirtti. 

Temelli şunları söyledi: 'Önümüzdeki 5 yılı nasıl yöneteceğiz, nasıl yerel demokrasiyi inşaa edeceğiz? bunları konuşacağız. Bunları hayata geçirirken de eksiklerimizi nasıl ortadan kaldırabiliriz? Bunları ele alacağız.Kentlerimizde radikal demokrasiyi inşa etmemiz gerekiyor. Bugünkü demokrasi anlayışına 
eleştiri, yeniyi inşa etmektir. Radikal demokrasi, kadın mücadelesi, ekoloji ve emek mücadelesidir. Bu üçünden herhangi birinin ihmali söz konusu değildir. Attığımız her adımda bu üç adımı sürdürmemiz gerekiyor. Yönetim anlayışımız bu üç sac üzerinden yükselmelidir. Yaşamın her alanında toplumsal eşitliği var etmemiz gerekiyor. Yaşamı özgürleştirmek istiyorsak bunlardan vazgeçmememiz gerekiyor. Bu mücadele tüm kimliklerin özgürlük mücadelesidir. Bu mücadele de radikal demokrasi üzerinden anlam bulur. Biz kimlik siyaseti yapmıyoruz, kimliklerimizle siyaset yapıyoruz. Kimliklerimiz vazgeçilmezdir. Bizim itirazımız bu sisteme ve iktidaradır. Tüm farklılıklarımızla yerel demokrasiyi inşa edeceğiz” dedi.

Sadece belediyecilik hizmetinden demokrasinin çıkmayacağının altını çizen Temelli, konuşmasını şöyle noktaladı: “Sadece hizmete odaklı yönetim anlayışı olmaz. Ancak demokrasiden hizmet çıkar. İnsanların ihtiyaçlarını gidereceğiz ama bunu piyasacı akıldan kurtularak yapmamız gerekiyor.  Bizim toplumcu bir belediyecilik yapmamız gerekiyor. Hayallerimiz, umudumuz büyük. Dünyayı değiştirebilecek gücümüzün olduğu bir özgüvenle hareket edelim.”

Toplantı Temelli’nin konuşmasının ardından basına kapalı devam etti.
1-20190706215446.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.