HDP'den gözaltılara tepki açıklaması!

HDP'den gözaltılara tepki açıklaması!

HDP Hakkari il örgütü kentte düzenlenen operasyonlarda 14 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Sabah saatlerinde Hakkari , merkez, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde Demokratik Toplum Kongresi (DTK) üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

HDP Hakkari İl örgütü düzenlediği basın açıklaması ile gözaltılara tepki gösterdi.

HDP İl binası önünde yapılan açıklamaya, Hakkari Milletvekili Sait Dede, Hakkari eski Milletvekili Nihat Akdoğan, İl Genel Meclis Eşbaşkanı Nesibe Gümüşlü, İl Eş Başkanları Sinan Kaya, Sipan Turan, Merkez İlçe Eşbaşkanları İsmail Seven, Sinem Seven ile partililer katıldı..

Sosyal mesafe kuralı gözetilerek yapılan açıklamayı okuyan Hakkari Milletvekili Sait Dede, kent merkezi ve ilçelerde sabaha karşı düzenlenen operasyonda aralarında kanaat önderi, belediye başkanları, belediye başkan adayları parti çeşitli kademelerinde aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Operasyona tepki gösteren Dede, ’Yalnız yapılan operasyonun şekline baktığımız zaman bu kentte 2 dönem belediye başkanlığı yapmış bir insanın evine girilirken, adresi belli olan bir insanın ifadeye çağrılması üzerine ifade vermeye gidecekken kapıların kırılması ve yine KESK yöneticisi bir arkadaşımızın evine girilmesi üzerine evinde bulunmaması üzerine çocuğu darp ediliyor. Çocuk bundan iki saat sonra hastaneye giderek darp raporu alıyor. Raporu aldıktan sonra çocuk karakol tarafından çağrılıp raporuna el konuluyor. Biz bu operasyonlarla neyi amaçladıklarını çok iyi biliyoruz. Demokratik siyasetin önünü kesmek, kendilerine muhalif olan ve onlara biat etmeyen kim varsa ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Hukuku, yargıyı ve güvenliği de bir sopa olarak kullanıyorlar.. Şimdi gözaltına alınan arkadaşlarımız daha önce belediye başkanlığı yapmışlar. Bu halkın iradesini temsil etmişler. Bizim partimizden de belediye başkanlığı yapmamış. Yine bizim partimiz. Türkiye’nin üçüncü büyük partisi.  Bu halkın onayını almış. Hakkari’de iktidar olan bir parti. Bunu sindirememek güvenlik gücü eliyle yargı eliyle bunu bastırmaya ve yok etmeye çalışıyor. Biz buradan hükümete tekrardan sesleniyoruz. Bu akıl akıl değil. Bu yol yol değil. Daha öncede binlerce insanı gözaltına aldınız ve tutukladınız. Ne değişti?” diye sordu.

1-20200815112712.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.