HDP Kadın Meclisi ‘Kadınlar için adalet’ kampanyasını başlattı

HDP Kadın Meclisi ‘Kadınlar için adalet’ kampanyasını başlattı

HDP Kadın Meclisi, 'Kadınlar İçin Adalet' kampanyasını Ankara Kuğulu Park'ta başlattı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, “Herkes İçin Adalet” kampanyasının kadın programını açıklamak için Kuğulu Park’ta bir araya geldi. “Kadınlar için adalet” ve “Ji bo jinan edalet” yazılı maskeler takan kadınlar, “Kadınlar için adalet” ile “Jin jiyan azadî” sloganı attı.

Çok sayıda kadın milletvekilinin de aralarında bulunduğu kitlenin Kuğulu Park’a girmesini engelleyen polis, milletvekillerini ablukaya aldı. HDP Kadın Meclisi üyesi kadınları ise alandan uzaklaştıran polis, basının görüntü almasını kalkanlarla engellemeye çalıştı. Yapılan görüşmelerin ardından ise sadece milletvekillerinin parka alınmasına izin verildi. 

'AÇIKLAMAYA ABLUKAYLA CEVAP VERİLDİ'

Parkta bir araya gelen HDP’li kadın milletvekilleri abluka altında açıklama yaptı. Burada konuşan Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, “Bugün bir kez daha başlattığımız kampanyanın ne kadar anlamlı olduğunu gördük. Bu ülkede hak, hukuk adalet ayaklar hatta postallar altında. Yapmak istediğimiz açıklama ablukayla cevaplandı. Her dönemin bir bahanesi olduğu gibi bu dönemin bahanesi de pandemi. Bir taraftan bu bahaneyi öne sürerken, diğer yandan bizleri sağlıksız bir ortamda bekliyorlar” diyerek tepki gösterdi. 

MOR ZİNCİR 

Ardından HDP Genel Merkezi’ne geçen milletvekilleri, burada HDP Kadın Meclisi üyesi kadınların da katılımıyla açıklama yaptı. Genel Merkez önündeki Büklüm Sokak’ta açıklama yapan kadınlar, mor kurdeleli zincir oluşturdular. “Erkek adalet değil kadınlar için gerçek adalet”, “Ji bo azadiya jinan despêkê de edalet” pankartı açılan açıklamada, “Yaşamı ve doğayı savunan kadınlar için adalet”, “Yoksulluğa mahkum edilen kadınlar için adalet”, “Ji bo jinan edalet” yazılı dövizler taşındı. Kadınlar, sık sık “Jin jiyan azadî”, “Kadınlar için adalet” ve  “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz” sloganları attı.

'ERKEK ADALET DEĞİL KADINLARİ İÇİN GERÇEK ADALET'

“Kadınlar için adalet” kampanyasını başlattıklarını vurgulayan Başaran, yaptığı açıklamada, “Yaşanan adaletsizliklere karşı partimiz, 8 Şubat itibariyle başlattığı ‘Herkes için adalet’ kampanyasının startını verdi. Bizler de partimizin başlattığı bu kampanya kapsamında HDP Kadın Meclisi olarak bileşen kadın yapılarımızla birlikte; cinsiyetçi, militarist, kadın düşmanı politikalara karşı ‘kadınlar için adalet’ diyoruz. Toplumun dinamik ve direnen kesimi olan kadınları düşmanca saldırılarla susturmak isteyen iktidar, adaletin terazisinde konu kadınlar olunca her türlü tahakkümcü uygulamaları kefeye koymaktan geri durmamaktadır. Bugün bir kez daha erkek adalet değil, kadınlar için gerçek adalet demek için buradayız. Tecritle nefessiz bırakan AKP-MHP faşist blokunun kadın düşmanı politikalarına itirazımız var” dedi. 

s1cdzqr3usmo44xhyovwm5o5bk7df01saoa4jbvv.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.