HDP Hakkari il Örgütünden Engelliler günü mesajı

HDP Hakkari il Örgütünden Engelliler günü mesajı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

HDP Hakkari Örgütü 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısı ile yazılı açıklama yaptı.

Engellilerin belirli günlerde değil her zaman hatırlanması gerektiği belirtilen HDP açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"1992 yılında BM tarafından ( uluslar arası engeliler günü ) ilan edildiği günden buyana sadece 10 mayıs ve 3 aralıkta hatırlanmaların olmadığı, eşit yaşam haklarının oluştuğu bir mücadele çizgisiyle her zaman ötekileştirilenin, hakları gasp edilenlerin yanında duracağımızı belirtiyoruz.

2005 yılına kadar engelli yurttaşlarımızın haklarının garanti altında olduğu, 2005 yılında AKP nin çıkarmış olduğu engeliler yasasıyla yönetmeliklerin işlevselliğini yitirdiğini, hatta haklarını dahi kullanamaz halle geldiği bir ortamdayız. Mevcut iktidar yani AKP hükümeti alenen engelli yurttaşlarımızı sadakacı bir anlayışa mahkum etmeye çalışmaktadır. oysaki ülke genelinde 8 milyonun üstünde engellinin olduğunu bu değerli engelli yurttaşlarımızın yürüttüğü mücadelenin demokrasiye ivme kazandırdığı bir gerçekliktir. Bizler parti olarak şunun çok iyi bilincindeyiz, toplumsal muhalefeti geliştirmenin yolu toplumsal düşünmeden geçer. HDP Hakkari il örgütü olarak engelli yurttaşlarımızın yanında olacağımızı, ilişkilerimizi daha üst noktalara taşıyacağımızı, her alanda evde, işyerinde, sokakta engelli yurttaşlarımızın sorunlarının çözümüne katkı sunacağımızı belirtiyor. Bu anlamlı günlerini, anlam ve içtenlikle selamlıyoruz.." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.