Hakkarili Veteriner Hekimden balık avı uyarısı

Hakkarili Veteriner Hekimden balık avı uyarısı

Hakkarili Veteriner Hekim Cihat Ayar, 15 Mayıs -15 Haziran döneminde derelere yumurta bırakan balıkların avlanmaması için çağrı yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde görevli Veteriner Hekim Cihat Ayar,  iç sularda av yasağının 15 Mayıs tarihinde başladığını hatırlatarak bu dönemde ticari ve amatör balık avının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

cihad.jpgHakkari Objektif Haber aracılığı ile vatandaşlara seslenen Ayar, 15 Mart-15 Haziran tarihlerinin balıkların yumurtlama zamanı olduğuna dikkat çekerek; “Bu tarihler arası balıkların yumurtlama zamanı her balık sığ ve durgun sularda yüzlerce yumurta bırakıyor. Maalesef ki bu konuda bilgi sahibi olmayan bilinçsiz vatandaşlar tarafından günde yüzlerce balık Zap suyuna akan dere yataklarında avlanıyor. Bu dönemde Sazangiller, Kadife, Şiraz ve Yayın balığı avcılığı kesinlikle yasak olup vatandaşların duyarlılık göstermesini bekliyoruz” diye konuştu.

1.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum