Hakkarili genç yürüyebilmek için destek bekliyor

Hakkarili genç yürüyebilmek için destek bekliyor

Van’da yaşayan Hakkarili Gökbulut Zariç doğuştan yakalandığı Angelman sendromu yenmek için destek bekliyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

14 yaşındaki Gökbulut Zariç doğuştan “AS” olarak da bilinen Angelman sendromu teşhisi koyuldu. Konuşma, denge ve yürüme zorluğu yaşayan Zariç’in yürüyebilmesi için ameliyat olması gerekiyor.

Doğuştan bedensel ve zihinsel engelli olan Zariç akranlarıyla oyun oynayamıyor. Babasının desteği ile dışarı çıkabilen 14 yaşındaki Zariç zamanının büyük bir bölümünü evde geçiriyor.

Aile tedavi maliyetinin karşılanması için destek bekliyor

Oğlunu, yıllardır Ankara ve İstanbul’daki çeşitli hastanelere götürdüğünü anlatan baba Hamza Zariç, yüzde 98 engelli olan oğlunun yürümesi için ameliyat olması gerektiğini söyledi.

Çocuğunu sırtında taşımak zorunda kaldığını belirten Baba Zariç, “3 yıldır eşimden ayrı yaşıyorum. Evde başka kimse olmadığı için gittiğim her yere Gökbulut’u da beraberimde götürmek zorundayım. Haftanın iki günü fizik tedaviye götürüyorum.  Çocuğuma baktığım için başka da bir iş yapamıyorum. Tedavisi yapılsa yürüme ihtimali var. Bunun için hayırseverlerden ve desvletimizden destek bekliyorum” dedi.

Aile iletişim:  0546 915 06 23

1-20200901102455.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum