Hakkarili Gazeteci Ferhat Tuğan mezarı başında anıldı

Hakkarili Gazeteci Ferhat Tuğan mezarı başında anıldı

Fransa'da yaşayan ve bir yıl önce hayatını kaybeden Hakkarili gazeteci Ferhat Tuğan ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı.

ZEKİ DARA/HAKKARİ OBJEKTİF HABER

4 Haziran 22016 tarihinde Fransa’nın Dunkerque kentinde hayatını kaybeden Hakkarili Gazeteci Ferhat Tuğan ölümünün 1. yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Tuğan’ın Yukarı Mezran Mahallesi’nde Kêlî Kesk aile Mezarlığındaki kabri başında düzenlenen törene, babası A. Hafız Tuğan; kardeşleri ve yakınları katıldı.

Anma ile ilgili açıklama yapan Gazeteci Ferhat Tuğan’ın kardeşi Avukat Rojbin Tuğan, Kürt aydını ve gazetecisi Ferhat Tuğan’ı 1 yıl önce Fransa’da kaybettiklerini belirterek, “Bugün onu Sümbül Dağının bağrına gömdüğümüz gündür. Binlerce Kürt gencinin cenazesi var dağlarda cesetleri bile bulunmuyor. Ne diyeyim belki tarih onu yeni nesil gençlerimize gösterir. Kürtler çok değerli bir çocuğunu kaybetti. Yazık” diye konuştu. 

Tuğan için akşam saatlerinde Bulak Mahallesindeki babasının evinde mevlit okutuldu.

FERHAT TUĞAN KİMDİR?

İstanbul'da gazetecilik okuyan Tuğan mezun olduktan sonra burada çeşitli basın kuruluşlarında çalıştı. 1991 yılından itibaren Rojname gazetesinde sporla ilgili makaleler yazdı. Bir süre sonra Amerika'ya giden Tuğan Amerikan'nın Sesi radyosunda Kürtçe servisinde çalıştı.

2008 yılında KURD1 televizyonunun kurulması ile Fransa'ya yerleşen Tuğan, son dört aydır Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü ile Kürt göçmenler arasında tercümanlık yapıyordu.

Tuğan evli ve iki çocuk babasıydı.

video-ikonu.png
 

ii-006.jpg

1-076.jpg

m1-003.jpgm2-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum