Hakkari'deki yardım  kömürü meclis gündeminde!

Hakkari'deki yardım kömürü meclis gündeminde!

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Hakkari’de dağıtılan ve içinde taş çıkan yardım kömürünü meclise taşıdı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Milletvekili Sait Dede Hakkari ve ilçelerinde dar gelirli vatandaşlara dağıtılan yardım kömürü torbalarından taş çıkması üzerine konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yazılı olarak yanıtlaması istemi ile TBMM'ye soru önergesi veren Dede, dar gelirli vatandaşlara kış aylarında kullanılmak üzere yapılan kömür yardımının sosyal devlet anlayışı ile yürütülmesi gerektiğini ifade etti. ,

 Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı tarafından 2019 yılı için Hakkari ve ilçelerinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılan kömür torbalarının içinden kömür yerine taş çıktığını savunan Dede, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a şu soruları yöneltti.

* Dağıtılan kömürler için ihale yapılmış mıdır? Hangi firma veya firmalar kömür teminini üstlenmiştir?

* Vakıf tarafından kömür teminine yetkilendirilen firmalar kömür iddia ettikleri taşları hangi ocaklardan temin etmişlerdir? İhale edilen ve dağıtılması lazım gelen kömür kaç tondur?

* Hava kirliliğinin yoğun olarak yaşandığı Hakkâri’de geçmişte belediye tarafından yapılan kömür kalite kontrolü devlet vakfı söz konusu olduğunda yapılmamakta mıdır?

* Yapılan bu usulsüzlüğe ilişkin olarak başlatılan herhangi bir soruşturma var mıdır? Yoksa; başlatmayı düşünüyor musunuz?

* İhtiyaç sahibi ailelere 2019 yılı itibariye kömür yardımı yapılacak mıdır?

*Bu yardımlar kaç haneye kapılmaktadır?

149324.jpg

hakkari-komur-tas-cikti-681x383.jpg

1-20191112234920.jpg

 

2-20191112234920.jpg3-20191112235012.jpg4-800.jpg7-258.jpg9-124.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum