Hakkari'de Turizm Tanıtım toplantısı düzenledi

Hakkari'de Turizm Tanıtım toplantısı düzenledi

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık başkanlığında, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Hakkari tanıtım toplantısı düzenlendi.

Hakkari  öğretmen evi konferans salonundan düzenlenen toplantıya  Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ertan Türkmen, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Hakkari Belediyesi Başkan Yardımcısı Hamit Zibek, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Kültür ve Turizim Müdürü İdris Ağacanoğlu, doğa sporları temsilcileri, otel müdürleri, seyahat acente temsilcileri ile ilgili kurum amirleri katıldı.

Toplantıda Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) işbirliği ile iller ve destinasyonların tanıtım çalışması kapsamında; somut ve somut olmayan doğal, kültürel, biyolojik ve insan ürünü mirasları geliştirilmesi ve tanıtılması, kısa, orta ve uzun vadeli iletişim, pazarlama çalışmalarıyla turizm kapasitesi ve turizm yatırımlarının kentin ve  ülke ekonomisindeki payı ve hizmet kalitesinin arttırılması konuları ele alındı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre İller ve Destinasyonlar Tanıtım Çalışması verilen söz konusu organizasyon ile iller arası koordinasyonun üst seviyeye taşınması, illerde turizm adına faaliyet gösteren paydaşlarla işbirliği modeli geliştirilmesi, her ilin kendini çok  daha güçlü bir şekilde tanıtmasının sağlanması ve ülkenin  turizm tanıtımının resmi platformu yapısına  kavuşturulan  üzerinden,  illerin turizm  potansiyelinin  dünyaya GoTurkey aktarılması için kapsamlı bir çalışma başlatıldığını belirtildi.

"Destinasyon  Markalaşması"  söz  konusu programın ana hedefi olduğu belirtilen açıklamanın devamında,"  Destinasyonlara  sahip olduğu yaşam tarzı ve sunduğu deneyimi seyahat  edenlere  aktarımına  olanak  sağlayan    platformunun,  GoTurkey "İller  ve  ile daha güncel ve samimi bir içerik akışına sahip Destinasyonlar Tanıtım Çalışması" olması hedeflenmektedir.

Toplantı kapsamda, 2021 iletişim çalışmalarından beklenen; seyahat edenlerin hafızalarında destinasyon ve deneyim vaadinin vurgulanarak, bu vaadi aksiyona çevirecek bir iletişim çalışması yürütülmesi ve bu çerçevede, başlatılan genel çalışma ile Kültür Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdürlüğü ve Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı bünyesinde il, bölge bazlı çalışmaları koordine etmek üzere, bölge ve il sorumluları atanmış,

İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri ile projenin stratejisi ve planlaması hakkında toplantılar düzenlendiği bildirildi. Yetkililerinden oluşan bir heyet her bir Kentte stratejinin ana hatlarını paylaşmak, il ve bölgelerdeki turizm tanıtımı kapsamında faaliyetler  gerçekleştiren ortak  akıl  toplantıları  gerçekleştirmek, paydaşlarla il ve bölgelerdeki turizm tanıtımı kapsamında yapılmış ve yapılmasını planlanan faaliyetleri konusunda  bilgileri  almak  ve  sinerji  sağlayan  bir  tanıtım  strateji  üzerinden  çalışmaları sürdürmek için 81 ilde  ile toplantılar gerçekleştirileceği duyuruldu.

Heyetin katılacağı toplantıların, pandemi önlemleri göz önüne alınarak organize edilmesi gerektiği vurgusu yapıldı. 

01-456.jpg02-381.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.