Hakkari'de Şehit askerler için tören düzenlendi

Hakkari'de Şehit askerler için tören düzenlendi

Kuzey Irak’taki Avaşin Basyan bölgesinde oluşturulan üs bölgesine ait yolun yapım faaliyeti esnasında PKK tarafından açılan ateş sonucu şehit olan uzman çavuşlar için Hakkari’de uğurlama töreni düzenlendi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Kuzey Irak Avaşin Basyan bölgesinde oluşturulan üs bölgesine ait yolun yapım faaliyeti esnasında PKK tarafından açılan ateş sonucu Uzman Çavuş Tayfur Uluçay (Adana) ve Uzman Çavuş Hakan Ergin (Giresun) şehit oldu.

Şehit uzman çavuşlar için sabah saatlerinde Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında düzenlenen uğurlama törenine Vali Cüneyit Orhan Toprak, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Taynç, Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, Ak Parti Milletvekili adayı Av. Mecit Tarhan, MHP Hakkari Milletvekili adayı Fatih Özbek, İyi Parti İl Başkanı Gazi Yıldırım, Milletvekili adayı Dilek Tanrıkulu, Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal  kurum müdürleri, polis ve askerî personel katıldı.

Saygı duruşu ile birlikte şehitlerimizin naaşları tören alanına getirilerek özgeçmişleri okundu.

Törende konuşan Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, ''Ben kaç gündür operasyon bölgesindeydim ordan geldim Hudut kartalları komandolarımız çok citti görev icra ediyorlar yeni üs bölgeler açıldı. Sınır ötesindeki kontrolsüz alanda kontrolün daha iyi sağlanması ve lojistiğin devamı için yollar çok önemli. işte bu göndermiş olduğumuz iki tane kardeşimiz ben bizzat kendim defalarca o yolların üzerinde çalışırken hudutun ötesinde kahramanhane hiç istiraat etmeden defalarca gördüm aynı zamanda duaya vesile olsun bir tane teğmenimiz şuan hastanede yaralı yatmakta bu yollar adeta örgütün ciğerine saplanan hançerler gibi işte bu uğurladığımız iki tane kardeşimiz bizzat o hançeri defalarca üst bölgelerine yolları açarak örgütün ciğerine hançeri saplamış kardeşlerimizdi. ruhları şad olsun ben hem kederli ailelerine hem sevenlerine sabırlar diliyorum. biraz öncede yine hudut ötesinde temas vardı ordaki tüm arkadaşlarımıza da güç kuvvet versin muzaffer eylesin'' dedi.

Yapılan konuşmanın ardından şehitlerin naaşları memleketlerine uğurlanmak üzere helikopterle Van’a gönderildi.

1-508.jpgdsc_4610.jpgdsc_4633.jpgdsc_4596.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.