Hakkari'de refarandum toplantısı

Hakkari'de refarandum toplantısı

DBP ve HDP Hakkari il örgütleri referandum hazırlıkları kapsamında HDP Milletvekilleri Lezgin Botan İle Nimetullah Erdoğmuş’un katıldığı halk toplantısı düzenledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

16 Nisan tarihinde yapılacak referandumun hazırlıkları kapsamında  Demokratik Bölgeler Partisi  (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari il örgütleri öncülüğünde bir halk toplantısı düzenlendi.

DBP il binasında düzenlenen toplantıya HDP Diyarbakır Milletvekili Nimettullah Erdoğmuş, Van Milletvekili Lezgin Botan, HDP PM üyesi Özgür Zeydanoğlu ve DBP PM üyesi Mehdi Tunç, DBP İl ş Başkanı Süleyman Kanat, HDP Eş Başkan yardımcısı Safiye Tansu, parti yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan HDP PM üyesi Özgür Zeydanoğlu, Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma değinerek, referandum sürecine nasıl girildiğini anlattı.

DBP PM üyesi Mehdi Tunç ise Kürtlerin referanduma neden hayır demesi gerektiğini ifade etti.

Toplantıda söz alan HDP Diyarbakır Milletvekili Nimettullah Erdoğmuş, oldukça zorlu şartlarda mücadele ettiklerini anlatarak, Kürt halkının bugün Ortadoğu Coğrafyasında olup biten her şeyden haberdar olduğunu ve seçimlerini en iyi yapan halkın Kürtler olduğunu söyledi. 

Ortadoğu’da yeni bir sistem kurulduğuna dikkat çeken Erdoğmuş, “Ortadoğu’da siyasal İslam ile ulusalcılığa dayalı siyasi hareketler iflas etmiş durumdalar. Toplum ve halkla siyasal İslam ve ulusalcığı kabul etmiyor. Halklar artık hakikate dayalı demokratik sistemleri istiyorlar. Halklar bunu kimlerin yapabileceğini sorguluyor.  Çevremize baktığımızda Kürler hem kendileri hem de çevrelerindeki ülkeler için büyük bir şans elde etmişler. Din sömürüsü yapanlara prim verilmez. Allah da hiçbir zaman emanetini zalimlere teslim etmez. Halkımız zulmün ortadan kalkmasını istiyor.  Hiç kimsenin hakkı bir başkasında kalmasın istiyoruz. Bütün zorluklara rağmen çabamız barış içindir. Çünkü barış kirlilikleri ortadan kaldırır. İslam ülkelerindeki iktidarlar İslam barış dinidir deyip duruyorlar. Ama barış bir yoldur. Bu yol uğruna adım atmazsan barışamazsın” diye konuştu.

Hakiki ameli olanlar bedel ödemeyi göze almalı diyen Erdoğmuş, “Yıllardır Cuma günlerinde camilerde  vaaz verir hakikati anlatırdım. Kimse bu yüzden bana bir şey demiyordu. Ancak Sur’daki ateşin soa ermesi için okuduğumuz vaaz yüzünden bizi mahkeme karşısına çıkarttılar ve benim için 5 yıl hapis cezası istiyorlar”

Dünyada Kürtler kadar seçimlerini iyi yapan bir halk olmadığını belirten Erdoğmuş, “Kürtler seçimler konusunda tecrübelidirler. İp ile oy kullanarak istediğiniz yerde istediğiniz milletvekilini çıkarttınız. Biz hayır diyoruz. Çünkü sizin programınızda doğruluk yok, kardeşlik yok savaş var. Biz Savaş istemediğimiz için hayır diyoruz” dedi.

‘Referanduma sunulan pakette kimin için hangi maddeler var?’ diye soran HDP Van milletvekili Lezgin Botan yapılacak referandumun herhangi bir seçim olmadığını kaydederek, “Pakette ne Kürt sorununa ne işsizliğe nede eğitim sorunumuza bir çözüm getiriyor. Biz niye bu rejimi değiştireceğiz. 80 milyon kişinin iradesini bir kişiye mi teslim edelim? Sayın Cumhurbaşkanı hem partisinin hem de devletin başı olacak. Bu tek adamlık zihniyetini kabul etmiyoruz. Bu sistemde Sayın Selahattin Demirtaş da Cumhurbaşkanı olsa bunu kabul etmemiz mümkün değildir. “ diye konuştu.

Toplantıya katılan HDP'li vekiller referandum programı kapsamında kentteki sivil toplum örgütü temsilcilerini de ziyaret edecek.

r4.jpg

r3.jpg

r5.jpg

r2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.