Hakkari’de otizm farkındalık yürüyüşü düzenlendi

Hakkari’de otizm farkındalık yürüyüşü düzenlendi

Hakkari'de "02 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" nedeniyle yürüyüş düzenledi.

 HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Gençlik merkezi bünyesindeki ''Gençlerin iyilik ağacı'' projesi kapsamında Hakkari'de 02 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle yürüyüş düzenledi.

Hakkari Belediye binası önünde düzenlenen otizm etkinliğine Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Vali Yardımcıları Mustafa Duruk, Aziz Gölbaşı, İl Emniyet müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl jandarma komutanı Nuri Öztürk, Ak Parti İl Başkanı Emrullah Gür, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Salih Kaya, Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) Hakkari İl Müdürü Ahmet Kızılkaya, Kızılay Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Recep Bozkurt, kurum amirleri, otizmli çocuklar ve aileleri katıldı.

Ellerinde “Fark et kabul et bizimle yürü” ve değişik pankartlar bulunan otizmli çocuklarla Belediye binası önünden Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Merkezine kadar yürüyüş düzenlendi. Gençlik merkezinde otizmli çocuklara yönelik değişik etkinlikler düzenlendi.

Her zaman Otizim çocukların yanında olduğunu dile getiren Hakkari valisi İdris Akbıyık şöyle konuştu;

Akbıyık; 'Dünya otizm günü sebebiyle buradayız Bizde Hakkari ilimizde bulunan otizm çocuklarımızın yanında olduğumuzu farkındalık yaratmak amacıyla beraber olduğumuzu göstermek için buradayız. onlarda bir rahatsızlık yaşıyorlar hayatın içindeler bizlerde her zaman onların yanındayız onları topluma kazandırmak için çaba sarfetmek görevimiz bu sebeble otizm gününü kutluyoruz''dedi.

 

01-184.jpg1-20190402160247.jpg2-20190402160247.jpg3-781.jpg4-609.jpg5-424.jpg7-200.jpg8-154.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.