Hakkari'de ölümle sonuçlanan tecavüzde, Aile gözaltına alındı

Hakkari'de ölümle sonuçlanan tecavüzde, Aile gözaltına alındı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 8 yıl önce 3 kişi tarafından tecavüze uğradıktan sonra intihar edildiği söylenen Esra Yücel'in aile bireyleri gözaltına alındı.

Olay 2016 yılında Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Oğlaklı köyünde meydana geldi. 11 yaşındaki Esra Yücel,  çöp atmak için dışarı çıktığında Veysi, Zahir ve Nihat Yılmaz adlı kuzenler tarafından cinsel  istismara uğradı.İstismar anını kamerayla görüntüleyen failler, Esra Yücel’i olayı kimseye anlatmaması için ölümle ve görüntüleri yaymakla tehdit etti.

Daha sonra failler tarafından uçurumdan atılan Esra Yücel, bir sonraki gün köylüler tarafından bulunarak hastaneye kaldırıldı. Kaldırıldığı hastanede alınan ilk ifadesinde istismarı anlatan Yücel, yaklaşık bir ay sonra verdiği savcılık ifadesinde sanıkların isimlerini de beyan etti.

Çocuğun ifadesi doğrultusunda üç zanlı, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi


 3 sanık tecavüzde bulunduğu iddiasıyla “Nitelikli cinsel istismar” ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından 42’şer yıl hapis cezası verildi. Faillerin Bölge Adliye Mahkemesi’ne yaptıkları itiraz başvurusu sonrası verilen ceza "usulden" bozularak failler hakkında tekrar yargılanma kararı verildi. Ancak failler, tutuklandıktan 8 ay sonra  “delil yetersizliği” iddiasıyla tahliye edildi. Faillerin tahliye edildiği tarihten 11 gün sonra Esra Yücel şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. 3 Kasım’da Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, sanıklar hakkında "yeterli delillerin oluşmadığı" ve "şüpheden sanık yararlanır ilkesi gereği" beraat kararı verildi. 

Esra Y.’nin ölümüne ilişkin 8 yıl aradan sonra  yeni bir gelişme yaşandı. Esra’nın babası Bazit Y., ağabeyi Ömer Y. ve Mehmet Y., kardeşi Yusuf Y., yengesi Kevser Y. ve ablası Dilgaz Y. “şüpheli” oldukları gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.