Hakkari ve Van'da okullar tatil edildi

Hakkari ve Van'da okullar tatil edildi

Hakkari ve Van'da yaşanan olumsuz hava koşulları ve sağanak nedeniyle eğitime 1 gün daha ara verildi.

Hakkari’de iki gündür aralıksız devam eden kar ve sağanak yağış nedeniyle, eğitime 1 gün ara verilişti. Olumsuz hava koşullarının devam etmesi nedeniyle il genelinde tatil süresi 1 gün daha uzatıldı.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada;

"İlimiz genelinde iki gündür devam eden yoğun yağışlardan (bölgesel olarak kar ve yağmurdan) dolayı, sel riski başta olmak üzere çığ, taşkın gibi diğer hususlar göz önünde tutularak 20.03.2024 Çarşamba günü ilimiz genelinde yükseköğretim kurumları hariç tüm okul öncesi eğitimi veren kreş, anaokulu, ilk ve orta dereceli eğitim kurumları ile özel öğretim kursları, halk eğitim merkezleri, rehberlik ve araştırma merkezindeki eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu Kurumlarında çalışan hamile ve engelli personeller de söz konusu tarihte idari izinli sayılacaktır."

VAN'DA OKULLARA KAR TATİLİ


Van Valiliği’nden yapılan duyuruda, “İlimizde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın (20 Mart Çarşamba)

????Muradiye
????İpekyolu
????Edremit
????Tuşba
????Başkale
????Bahçesaray
????Çatak
????Gürpınar
????Özalp
????Saray
????Çaldıran

 İlçe merkezleri ve köylerinde bir (1) gün süreyle eğitim öğretime ara verilmiştir. (Özel Eğitim Kurumları, Halk Eğitim Merkezleri ve Rehabilitasyon Merkezleri de dahildir.)

Engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı olan memurlar da idari izinli sayılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.