Hakkari'de "Okullar arası Halk Oyunları Yarışması" FOTO GALERİ

Hakkari'de "Okullar arası Halk Oyunları Yarışması" FOTO GALERİ

Hakkari'de okullar arası halk oyunları yarışması düzenlendi. il ve ilçelerden 20 ekibin katıldığı yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu!

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Kapalı Spor Salonunda düzenlenen yarışmaya Hakkari Merkez ile ilçelerden, ilk ,orta ve lise olmak üzere üç kategoride 20 ekip katıldı.

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Şube Müdürü Erol Hanlıgil, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, ASP İl Müdürü Salih Kaya ile yüzlerce vatandaş katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Hakkari halk oyunlarına emek vermiş üstatlara plaket takdimiyle başladı. 

Yerel Sanatçı Mahmut Duman programda birbirinden güzel şarkılar seslendirdi.

Yarışmalar ile ilgili bilgi veren, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Hakkari İl Temsilcisi Sıtkı Zerek, okullar arası düzenlenen halk oyunları müsabakalarına 20 ekibin katıldığını ve dereceye giren orta okul ve lise ekiplerinin 9 Mart'ta Van'da düzenlenecek olan bölge yarışmasında Hakkari'yi temsil edeceğini söyledi. 

20 ekibin katıldığı yarışmalarda miniklerde Derecik ilkokulu, Yıldızlarda Hakkari Cumhuriyet Ortaokulu, Gençlerde ise Hakkari Mesleki Teknik Anadolu lisesi il birincisi olma başarısı gösterdi.

Düzenlemeli dalda da Derecik İlkokulu, Köprülü Muharrem Akhanlı Ortaokulu ve Hakkâri Sümbül Anadolu Lisesi il birincisi oldu.

Dereceye giren takımlar 9 Mart'ta Van'da yapılacak bölge yarışmasında Hakkari'yi temsil edecekler.

Yarışmanın ardından dereceye giren ekiplere ödüller verildi. 

Yarın 10 da ise Kulüpler arası halk oyunları yarışmamız yapılacaktır

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.