Hakkari’de maket uçaklar yapılıyor

Hakkari’de maket uçaklar yapılıyor

Türk Hava Kurumu’nda (THK) görevli eğiticiler tarafından gerçekleştirilen maket uçak Hakkari’de uçuruldu.

 HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’nin Merzan mahallesinde bulunan  Futbol Sahası’nda gerçekleştirilen gösteri uçuşunu  Hakkari valisi Cüneyit Orhan Toprak, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mehmet Gökgöz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Türk Hava Kurumu İl Başkanı Salih Kahraman, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal ve öğrenciler katıldı.
Türk Hava Kurumu’ndan Hakkari’ye gelen eğiticiler, maket uçak ve uçuşu ile ilgili vali Cüneyit Orhan Toprak’a bilgiler vererek daha sonra kumandalı maket uçakla gösteri uçuşu yaptılar. Vali Cüneyt Orhan Toprak da, eğiticilerle birlikte maket uçak uçurttu.

Çocuklar geleceğimizin teminatı diyen Hakkari valisi Cüneyt Orhan Toprak şu ifadeleri kullandı; Hakkâri yine güzel bir gün geçiriyor. Bütün emeğimizi harcadığımız geleceğimizin teminatı gençlerimizi çocuklarımızı havacılığa ısındırmak devletimizin onuru gücü olan Türk hava kuvvetlerinde inşallah ilerde pilot olarak bakımcı olarak hizmet vermeleri için bir yol açmak üzere bugün bir araya geldik. Türk hava kurumu il başkanlığımız tarafından yaklaşık bir aydır kurslar düzenleniyor maket uçaklar yapılıyor uzaktan kumandalı uçaklarla ilgili çalışmalarda başlatacağız inşallah bugün bu eğitimlerin sonuna geldi sağ olsun Türk hava kurumu bünyesinde görev yapan öğretici arkadaşlarımızda bugün bize katılara maket uçaklarıyla beraber hem bizlere hem gençlerimize hem Hakkârili kardeşlerimize bir gösteri uçuşu gerçekleştirdiler. Çocuklarımızda gördüğünüz gibi uçaklara karşı uçuşa karşı büyük bir ilgi beslediklerini gördük inşallah bugün burada bir sevginin tohumunu atmışsızdır bunlar inşallah on beş yermi sene sonra yanımızdaki çocuklarımız F16 uçaklarımızda yolcu uçaklarımızda pilot olarak memleketlerine vatanına hizmet edeceklerdir. Ülkemizin teminatı gönül rahat ülkeyi emanet edeceğimiz çocuklarımız bugün burada güzel bir başlangıcın tohumunu kalplerinde hissetiler bizlerde onlara böyle bir hizmet vermekten dolayı çok memnunuz. Türk hava kurumu ilk başkanlığına da bu vesileyle çok teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerin devam ederek artacağından buradan duyurmak istiyorum" şeklinde konuştu.

1-242.jpg4-138.jpg6-081.jpg8-048.jpg10-042.jpg13-029.jpg14,.jpg16-004.jpg17-007.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.