Hakkari'de mahkumların el emeği sergilendi VİDEO - FOTO

Hakkari'de mahkumların el emeği sergilendi VİDEO - FOTO

Hakkari Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında kalan tutuklu ve hükümlülerin yaptıkları el işi ürünlerin yer aldığı sergi açıldı. Vali Akbıyık ve Cumhuriyet Başsavcısı Balık'ın açılışını yaptığı sergi 22 Mayıs'a kadar açık kalacak.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nda kurslara katılan ve boş zamanlarını değerlendiren tutuklu ve hükümlüler; yağlı boya tablo, ve porselen süsleme gibi çalışmalar yaptı. Tutuklu ve hükümlülerin, el emeği göz nuru çalışmaları Hakkari Belediyesi önünde sergilendi

Serginin açılışına Vali İdris Akbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Baro Başkanı Zeydin Kaya, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış kurdelesi Vali İdris Akbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu tarafından kesildi.  

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Hakkari Kapalı Ceza ve İnfas Kurumunda bulunan tutuklu ve hükümlülerin el emeği göz nuru ile yaptıkları serginin açılışını yaptıklarını belirtirken, Vali Akbıyık ise sergide emeği geçen tutuklu ve hükümlüleri kutladı.

Sergi ile ilgili bilgi veren Hakkari Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürü Murat Gündüz, Cezaevinde bulunan 50'ye yakın tutuklu ve hükümlünün 2 haftalık bir çalışması sonucu bur serginin açıldığını söyledi.

Sergide satışı yapılan el sanatları ürünlerinde elde edilecek olan gelirlerin hükümlü ve tutuklu ihtiyaçların karşılanması için kullanılacağını belirten gündüz, “Bugün tutuklu ve hükümlülerin ürünlerini sergiledik. Bu çalışma cezaevinde devam eden bir durumdur. Aynı zamanda cezaevinde mobilya, tekstil ve unlu mamülleri atölyesi olarak hizmet vermekteyiz. Buradaki gelirle, tutuklu ve hükümlüler hem ihtiyaçlarını karşılıyor, hem de ailelerine katkıda bulunuyor. “dedi.

Sergi 22 Mayıs Çarşamba gününe kadar açık kalacak.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.