Hakkari’de Korkutan Ev Yangını

Hakkari’de Korkutan Ev Yangını

Hakkari’nin Bağlar Mahallesinde Recep Aksu’ya ait iki katlı evin üst katında çıkan yangın maddi zarara neden oldu.

Hakkari Merkeze bağlı Bağlar Mahallesi'nde oturan Recep Aksu’ya ait iki katlı evinin üst katında sebebi bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm evi sardı. Mahalle sakinleri elbirliği ile yangına müdahale ederek, Hakkari Belediyesi itfaiye ekibine haber verdi. Olay yerine üç araçla zamanında ulaşan itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürdü.

Herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın olmadığı yangında, ev kullanılamaz hale geldi. Yangının çıktığı evde bulunan birçok eşya kül olurken geriye kalan eşyalar ise kullanılamaz hale geldi.

Yangına ilk müdahale eden Recep Aksu’nun komşularından Tahir Çetin: ‘’ dışarıya çıktığımda evin camlarından dumanların çıktığını gördüm. O esnada bağırarak diğer komşuları çağırdım. Kendi çabamızla küçük çocukları evden çıkarıp itfaiye ekiplerine haber verdik. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmesiyle yangını söndürüldü.’’ şeklinde konuştu.

Eşinin köyde olduğunu belirten ev sahibi Necla Aksu çok korktuğunu ifade ederek gözyaşlarını tutamadı. Necla Aksu: ‘’evdeki halıları yıkıyordum. Birden evin alev aldığını gördüm. Yaptığım ilk şey çocuklarımı dışarı çıkarmak ve komşulardan yardım istemek oldu. Evde kullanılacak hiçbir eşyamız kalmadı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Zaten eşimin de bir işi yok ben engelliyim. Başta Hakkari valisi olmak üzere yetkililerden yardım talep ediyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

ic1-098.jpgic2-103.jpgic3-070.jpgic4-028.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum