Hakkari’de HATSO’da yapılan toplantı protesto edildi

Hakkari’de HATSO’da yapılan toplantı protesto edildi

Hakkari Ticaret Odası Başkanlığı toplantı salonunda yapılan toplantı esnaf tarafından protesto edildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı, Hakkari Ticaret odası Başkanlığı, ve Şoförler Odası başkanlıkları tarafından organize edilen, Hakkari'nin ekonomisini, tarım ve diğer alanlarda yapılacak olan çalışmalar üzerine toplantı yapıldı. 

Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Toplantının açılış konuşmasını Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İrfan Sarı Yaptı, Ardından konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman “Bu insanlar eğer organize olabiliyorlarsa, şehrin taleplerini gerçekten dile getirebiliyorlarsa, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edip o haklı taleplerini güzel ifade edebiliyorlarsa hem çok daha fazla kalkınmayı gerçekleştiriyorlar, hem yöneticileri iyi çalıştırıyorlar. Bu anlamda Hakkâri’nin esnafı, işadamı birlik beraberlik içerisinde hareket ettiğinde Hakkari’nin sorunlarını çok daha rahatlıkla çözebilir. Ben bu birlik ve beraberliğin belli bir ölçüde olduğunu görüyorum. Hakkari esnafı kendi sorunları ile ilgili bir duyarlılık içerisinde. Tabi sorunlarımızı göz ardı edemeyiz. Hakkâri’nin sorunları vardır. Bu sorunlar aşılmak için vardır. Bizler idareci olarak önümüze gelen sorunları çözmek için varız. Hepimiz bir gayret içerisindeyiz. Olmaya da devam edeceğiz’ şeklinde konuştu.

Toplantının başlamasından itibaren Hakkari'nin il ilçe meselesi hiç dile getirilmeyince, İşadamı Cengiz Şen söz alarak, Bu toplantının Hakkari halkını ve esnafını oyaladığını acil ve öncelikli konumuzun Cumhurbaşkanının Hakkari’ye gelişi olduğunu il meselesinin aciliyetini hatırlatarak biran önce bir yol haritası hazırlanması gerektiğini, burada konuşulan konuların sonra yapılmasının daha uygun olacağını dile getirdi. Bu toplantının amacı ve zamanı doğru değil bizi oyalamayın diyen Cengiz Şen, ben bir Hakkarili olarak demokratik hakkımı kullanıp ve hepinizden özür dileyerek bu toplantıyı ve düzenleyen odaları protesto ediyorum diyerek salonu terk etti. Toplantıya katılan esnaflarda alkış yaparak Cengiz Şen’e destek verdiler.

Salonda bir kaç resmi kurum yetkilisi dışında kimse kalmayınca divan tarafından toplantıya son verildi..

2-239.jpg1-271.jpg4-156.jpg3-184.jpg