Hakkari'de ‘Empati Parkuru’ kuruldu

Hakkari'de ‘Empati Parkuru’ kuruldu

Hakkari'de Özel Gökkuşağı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Hakkari Otizm Spor Kulübü Derneği 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle ‘Empati Parkuru’ kurdu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Belediyesi hizmet binası önünde engellileri anlamak ve farkındalık oluşturmayı hedefleyen ‘Empati Parkuru’nda,  işitme, görme ve ortopedik engelliler için ayrı ayrı parkurlar kuldu. 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesi ile kurulan ‘Empati Parkuru’nda’ vatandaşları bilinçlendirmek ve engellilerin sorunları hakkında farkındalık oluşturmak için el broşürleri dağıtıldı. 

Parkura giren vatandaşlar tekerlekli sandalyeye bindirildi, bazı vatandaşların gözleri kapatılıp, önlerine konulan engellerle engellilerin karşılaştıkları sıkıntılara dikkat çekildi. 

Özelikle duyma engelli yaşayan bireylerin yaşadıkları sıkıntıları ise kulaklık takılarak yüksek ses verilerek engellilerin yaşadıkları yaşayarak öğrendiler.

Uru’ ile ilgili bilgi veren Hakkari Özel Gökkuşağı Özel eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, özel eğitim öğretmenlerinden Piruze Kanat, Dünya Engelliler günü dolayısıyla kentte bir farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. 

Kanat şunları söyledi: “Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler günü. Biz de bu kapsamda şehrimizde bir empati parkı kurduk. Amacımız engelliler ve engellilerin aileleri ile empati kurmaktır. Bu bağlamda işitsel, ortopedik ve görme engelliler için parkur kurduk. Burada bir günün değil her günün engellileri hatırlamak onların günü olduğunu, bir gün değil her gün onları anmamız ve yaşatmamız gerektiğini halkımızı bilinçlendirmektir. Onlarla empati kurmalıyız, onların hayatlarını bu engellerle hayatlarını nasıl sürdürdüklerini anlata bilmeliyiz ve anlayabilmeliyiz. Bunun için çeşitli parkurlar kurduk, bu parkurlarla vatandaşlarımıza engelli vatandaşlarımızın nasıl his ettiğini  ya da neler yaşadığını göstermek empati  kurabilmelerini sağlamaktır'' dedi. 

1-850.jpg2-777.jpg

3-620.jpg4-504.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum