Hakkari'de cuma çıkışı Gazze'ye destek yürüyüşü!

Hakkari'de cuma çıkışı Gazze'ye destek yürüyüşü!

Hamas'ın 7 Ekim cumartesi günü İsrail'e düzenlediği saldırılar sonrası başlayan savaş devam ederken , Hakkari'de bir gurup STK ve vatandaşlar Cuma Namazı çıkışı Gazze'ye destek yürüyüşü yapıldı.

Hakkari Objektif Haber

 

Hakkari'de bazı sivil toplum örgütlerinin çağrısı ile cuma namazının ardından Hamas'ın saldırılarına misilleme olarak Gazze'ye yönelik saldırılarını yoğunlaştıran İsrail'i kınamak ve Filistinlilere destek vermek amacıyla protesto yürüyüşü düzenledi.

Cuma Namazı çıkışı Ulu Cami önünde bir araya gelen ve aralarında Hakkari eski Milletvekili A. Mütalip Özbek, Durankaya Belediye Ak Parti İl Başkanı Avukat Zeydin Kaya, MHP İl Başkanı Fatih Öztepe, kentte faaliyet gösteren sivil toplum Örgütü temsilcileri ve vatandaşlar Altay Caddesi üzerinden Valilik binasına kadar yürüdü. 

Sık sık Filistin'e destek sloganı atan kitle Hakkari Valiliği önünde basın açıklaması düzenledi. 

Açıklama, İlim Yayma Cemiyeti Hakkari İl Başkan Yardımcısı Ahmet Karadeniz, tarafından okundu

 İsrail’in saldırılarını kınamak ve Filistinlileri destek vermek için alanlarda olduklarını bildiren Karadeniz, “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” dedi. 

'Sözün bittiği yerdeyiz' diyen Karadeniz, "İkiyüzlülüklerin zulmü azdırdığı zamandayız. Soykırımcı Siyonistler Filistin’de katliam yaparken, Susanların kıyameti zorladığı zamandayız. Evet, bugün Filistin’de mazlumların kanı üzerine kurulmuş bir rejim var. Yıllardır işgal güçlerinin saldırıları sonucu binlerce Filistinli şehit edildi. Çok sayıda Filistinli yaralandı ve sakat bırakıldı. Binlerce Filistinlinin evleri ve arazileri hukuksuz bir şekilde işgal edildi. Gazze’nin etrafına örülen utanç duvarları ile son yüzyılın en büyük açık hava hapishanesi inşa edildi. İsrail’in hukuksuz ablukası ve işgali nedeniyle yıllarca Filistinliler kendi topraklarında esir olarak hayat mücadelesi veriyorlar. İsrail bölgede bulunan bütün ülkelerle siyasi ve ekonomik bir yakınlaşma kurarak kendine bir koruma kalkanı oluşturmaya çalıştı. Aynı zamanda Cenin’de, Nablus’ta ve Gazze’de çok sayıda katliam gerçekleştirdi. 75 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları, malları ellerinden alınan Filistinliler, Siyonist ve emperyalist İsrail zulmü altında çok zor şartlarda yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyor. Yapılan bütün anlaşmalara rağmen, uluslararası alanda alınan bütün kararlara rağmen Filistin’e, Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya ve Gazze’ye saldırmaya ve toprakları işgal etmeye devam ediyor" dedi. 

Filistin halkının özellikle de Gazze şeridinde yaşanan saldırılara haklı ve meşru bir mücadele olduğunu ifade eden Karadeniz "Ayrıca belirtmeliyiz ki Filistin halkının şanlı direnişi, sadece bir milletin var olma direnişi değil, aynı zamanda ümmetin ilk kıblesi olan Kudüsün savunmasıdır, yani İslam ümmetinin onur mücadelesidir. Şimdi İsrail’in karşısında kendi haklarını ve topraklarını savunan Filistinli kardeşlerimizle birlik olma zamanı. Filistin’de işgal edilen topraklarını savunan tüm kardeşlerimize buradan desteklerimizi ve dualarımızı gönderiyoruz. Bugün burada ve tüm Türkiye’de Filistin dostlarıyla birlikte İsrail'in hukuksuz uygulamalarına ve saldırılarına karşı çıkıyoruz. Filistin sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve İsrail’in attığı bu hukuksuz adımları, işgali ve saldırıları durdurmaya çağırıyoruz. Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ün ve Filistin'in özgürlüğü, siyonist zulmün ve işgalin sona ermesi için, yapılan tüm eylemleri desteklemek hepimizin görevidir. Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz."

kk.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum