Hakkari’de boşaltılan binalar tehlike saçıyor

Hakkari’de boşaltılan binalar tehlike saçıyor

Hakkari’de yıkım kararı alınan eski Bayındırlık lojmanları tehlike saçıyor. 6 aydır yıkılmayı bekleyen lojmanlara çıkıp hurda toplayan çocuklar ise ölümle burun buruna kalıyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’nin Medrese Mahallesinde bulunan ve 1980 yılında Bayındırlık İl Müdürlüğü personeli için yapılan lojmanlar “Hakkari’nin turizm merkezi meydan medresesi” projesi kapsamında geçen yıl Hakkari Üniversitesine tahsis edildi.  

Yaklaşık 6 ay önce boşaltılan 5 katlı 2 bina yıktırılmayınca çocukların geçim kaynağı oldu. Mahallede kötü bir görüntüye de neden olan binalara çıkan çocuklar ellerindeki balyozlarla kolon ve tabliyeleri kırarak demir çubuk çıkararak hurdacılara satıyorlar. Ancak bu durum çocuklar için büyük bir tehlike oluşturuyor. 

Mahalle sakinleri ise yaklaşık 6 ay önce boşaltılan fakat yıktırılmayan boş binaların çocukları için büyük bir tehlikeye neden olduğunu belirterek, yetkililerden binanın bir an önce yıktırılmasını istediler. 

Konuyla ilgili görüştüğümüz Hakkari Üniversitesi yetkililer ise, binayı boşaltıldıktan sonra yıkım kararı aldıklarını ancak belediyeden yıkım izni beklediklerini söylediler. 

Öte yandan yıkım ihalesini alan firmanın emniyetteki güvenlik soruşturmasının devam ettiği için iş başı yapamadığı da öğrenildi.

1-196.jpg3-131.jpg2-176.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.