Hakkari'de Bisiklet tutkunları Yeni köprü'ye kadar pedal çevirdi

Hakkari'de Bisiklet tutkunları Yeni köprü'ye kadar pedal çevirdi

Hakkari'de Bisiklet tutkunları Emin Noyan ve Basri Yıldız 43 km pedal çevirerek Yeni köprü'ye kadar gittiler. iki bisikletçi Tekrar pedal çevirerek Hakkari'ye ulaşarak 86 km yapıp bir ilke imza attı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de Emin Noyan ve Basri Yıldız,adlı iki sporcu kendi aralarında "Doğa için pedalla" adını verdiği proje kapsamında Hakkari Şehir merkezinden Van ve Yüksekova'nın kesiştiği Yeni Köprü'ye rekor bir varış yaptılar.

Noyan; Çocukluktan beri planlarını yaptığı hayalini gerçekleştirirken "bisikletin bir spor aracı olduğu gibi ekonomik ve çevreci bir ulaşım aracı olduğunu da göstermek istediğini" söyledi.

Hakkari'den Yeniköprü'ye kadar 43 kilometre pedal çeviren Noyan, ve Yıldız, tekrar pedal çevirerek Hakkari'ye ulaşarak bir ilke imza attı. 

Hakkari'den ilk kez Yeni köprü'ye kadar pedal çeviren iki sporcu geziyle ilgili kat ettikleri yol miktarı, güzergâhları, harcadıkları kalori ve hızlarıyla ilgili istatistiksel bilgileri de sosyal medya hesaplarında paylaştıkları görüldü.

1-084.jpg2-082.jpgkk.jpg

o-014.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.