Hakkari'de av sezonu kapandı!

Hakkari'de av sezonu kapandı!

Hakkari Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Hakkari'de av sezonun kapandığı duyurdu.

 

Hakkari Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, 3 Mart 2024 tarihi itibariyle av sezonunun kapanmasıyla birlikte avlanmanın, rahatsız etmenin ve yavruları ile yumurtalarını toplamanın yasak olduğunu duyurdu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2023-2024 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararı uyarınca av sezonu, 03/03/2024 tarihi itibariyle ülke genelinde kapanmıştır. Avın kapanış tarihi itibariyle, av ve yaban hayvanlarının üreme döneminin başladığı, avın açılacağı Ağustos ayına kadar bu dönemde avcılık faaliyetlerinin yasak olduğu özellikle; av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine alan bu süre zarfında toplumun tüm kesimlerinin tabii ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmesi, av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarını toplamaması gerekmektedir. Bu hususlara uymayanlar hakkında, Doğa Koruma ve Milli Parkalar Müdürlüğümüzce gerekli yasal işlemler uygulanacaktır. Kamuoyuna önemle duyurulur." denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.