Hakkari'de 9 kişi FETÖ'den tutuklandı

Hakkari'de 9 kişi FETÖ'den tutuklandı

Hakkari merkezli 9 ilde düzenlenen FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alınan ve BYLOCK kullandıkları tespit edilen 9 kişi tutuklandı.

23 Mart tarihinde FETÖ / PDY soruşturması kapsamında Hakkari merkezli operasyon kapsamında; Ankara, İstanbul, Mersin, Konya, Sivas, Manisa, Tokat ve Trabzon İllerinde gözaltına alınan 9 kişi çıkartıldıkları makeme tarafından tutuklandı. 

Hakkari Valiliğinden konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "23.03.2018 günü Hakkâri Merkezli olmak üzere Ankara, İstanbul, Mersin, Konya, Sivas, Manisa, Tokat ve Trabzon İllerinde; Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY bölücü terör örgütüne yönelik yürütmüş olduğu soruşturmalar kapsamında Hakkâri İl Emniyet Müdürlüğünce BYLOCK isimli programı kullandığı belirlenen ve daha önceden ilgili KHK ile Emniyet Genel Müdürlüğünce ihraç edilen, aralarında rütbeli (Emniyet Amiri, Komiser, Komiser Yardımcısı) emniyet personelinin de yer aldığı 12 şahsa yönelik eş zamanlı olarak yapılan operasyon neticesinde 9 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahıslar çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak Hakkâri Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.