Hakkari’de ’21. Yüzyıl Becerileri’ Akademisi

Hakkari’de ’21. Yüzyıl Becerileri’ Akademisi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ‘Gençlik Projeleri Destek Programı’ kapsamında desteklenen ‘Hakkari’de 21. Yüzyıl Becerileri Akademisi’ projesinden 112 genç yararlandı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER (ÖZEL)

‘Hakkari Girişimci İş Adamları Derneği’ (HAKGİAD) tarafından yürütülen “Hakkari’de 21. Yüzyıl Becerileri Akademisi” devam ediyor. 

2021 Haziran’ında başlayan proje ile Hakkari’nin, Türkiye’nin ve dünyanın en büyük küresel sorunu olan genç işsizliği ile mücadele etmeyi hedefleniyor. 

Hakkari’de iş dünyasının ve Hakkarili gençlerin sorunları üzerine çalışmalar yaptıklarını dile getiren HAKGİAD Başkanı Emrullah Gür, bu kapsamda birçok uzman kişinin katılımıyla ihtiyaç analizi yaptıklarını söyledi. 

h1.jpg

19-30 yaş arası 112 gencin yararlandığı proje ile gençlerin 21. yüzyıl becerilerinin kazandırılması ve mesleki altyapılarını güçlendirerek, kişisel gelişimlerine katkı sunduklarını ifade eden Gür, “Gençlerin istihdam edilebilirliğini desteklemek, modern dünyanın ihtiyaçlarona cevap verecek nitelikte bilgi, beceri ve davranış/tutum kazanmaları için birçok proje hazırladık. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca finanse edilen “21. Yüzyıl Becerileri Akademisi” projesi büyük ilgi gördü. Projemiz kapsamında, ilimizde yaşayan ne eğitimde ne istihdamda yer alamayan (NEET) 18-30 yaş arası gençlerimizin iş dünyasının gelecek odaklı beklentilerine cevap verecek nitelikte, kişisel, sosyal ve mesleki yeterliliklerini destekletecek birçok eğitim programı düzenliyoruz” dedi. 

Gençler ile ilgili proje çalışmalarına devam edeceklerini kaydeden Başkan Gür, “21. Yüzyıl becerileri kapsamında gençlerimizin Gençlik Çalışmaları Eğitimi, Sivil Toplum Sektörü ve Gönüllülük Eğitimi, Liderlik ve Takım Çalışması Eğitimi, Medya okuryazarlığı& İçerik Üretimi Eğitimlerimizi tamamladık, ocak ayında Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi ve Girişimcilik Eğitimleri ile projemizin eğitim modülünü tamamlamış olacağız. Ardından gençlerimiz 3 gün boyunca küçük ekiplerde Hakkari gençlerine katkı sağlamak amacı ile girişim proje önerileri hazırlayacakları hackathon faaliyeti ile projelerini farklı kurum temsilcilerinin katılımıyla oluşturduğumuz komiteye sunacaktır ve projeleri değerlendirilecektir.  Projemiz ile, gençlerimizin ekonomik hayata katılımları önündeki kısıtlılıklarını kaldırarak, onlara rehberlik sunmayı sağlayacağız. Hatta bu kapsamda ilk çıktımız ise, eğitimlerimizde yer alan katılımcılardan seçtiğimiz 3 gencimizi Şubat ayında Romanya’da kısa süreli gönüllü çalışmalarına katılımına imkan sağladık, devamının da gelmesini planlamaktayız” ifadelerini kullandı.

h2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.