Hakkari’de 10 Ekim Ankara Garı katliamı kınandı

Hakkari’de 10 Ekim Ankara Garı katliamı kınandı

10 Ekim 2015'te Ankara'da gerçekleşen canlı bomba saldırısında yaşamını yitirenler katliamın ikinci yılında anılıyor. Hakkari KESK Hakkari Şubeler Platformu da katliamı düzenlediği basın açıklaması ile kınadı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

İki yıl önce Ankara'da Gar Kavşağı'nda meydana gelen ve 101 kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı bombalı saldırının ikinci yıl dönümü nedeniyle KESK Hakkari Şubeler Platformu tarafından basın açıklaması düzenlendi. 

Sendikanın toplantı salonunda ‘10 Ekim katliamını unutmadık, unutturmayacağız!” şiarı ile düzenlenen basın açıklaması KESK dönem sözcüsü Musa Bor tarafından okundu. 

Bor 102 kişinin yaşamını yitirdiği 500 kişinin yaralandığı Ankara Garı katliamda acılarının ve öfkelerinin taze durduğunu ve her geçen gün büyüdüğünü söyledi.

İki yıl önce, barış ve demokrasiden yana emek ve meslek örgütleri olarak ülkenin içinden geçtiği şiddet ve çatışma ortamına dikkat çekmek için “Savaşa inat, barış hemen şimdi” parolasıyla Sıhhiye Meydanı’nda düzenlemek istedikleri mitingin iki ayrı canlı bombanın hedefi olduğuna dkikat çeken Bor şunları söyledi. “ Yüreği insan sevgisiyle ve barış özlemiyle dolu 101 arkadaşımız patlamalarda hayatını yitirdi. 500’e yakın arkadaşımız ise çeşitli biçimlerde yaralandı. Yaralılar arasında çok sayıda arkadaşımız farklı organ kayıplarına uğrayarak hayatlarını devam ettiriyor. Yaşanan bu büyük katliamın acısı yüreklerimizi yakmaya devam ediyor. Arkadaşlarımıza olan hasretimiz, her geçen gün daha da büyüyor. Bilinmesini isteriz ki, acımız ve hasretimiz kadar öfkemiz de taze ve diri duruyor” 

Akşam da KESK Şubeler platformunda konu ile ilgili bir anma etkinliği düzenleneceği bildirildi.

 Ne olmuştu?

10 Ekim 2015’te siyasi parti, sivil toplum örgütü ve sendikaların destek verdiği ’Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ için Ankara’ya gidenlerin toplandığı Ankara Tren Garı yakınında iki canlı bombanın düzenlediği saldırıda 101 kişi hayatını kaybetmiş, 500’ü aşkın kişi yaralanmıştı. Hükümet yetkilileri Türkiye tarihinin en kanlı terör saldırısını IŞİD'le bağlantılı kişilerin düzenlediğini söylemişti.

1-194.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.