ÇKS başvurularında son gün 31 Aralık!

ÇKS başvurularında son gün 31 Aralık!

Tarım ve Orman Bakanlığı, 30 Haziran'da sona eren ÇKS müracaatlarını 31 Aralık tarihinde kadar uzatmıştı. Hakkari Ziraat Odası Başkanlığı da çiftçilere başvuru yapmaları çağrısı yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

30 Haziran 2018 tarihinde sona eren Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuru süresi 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatılmıştı. 

Çiftçilerin mağdur olmamaları için Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde devreye giren TZOB Başkanı Bayraktar'ın girişmleri olumlu sonuç verdi.

Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin geçici 1’nci maddesi olan ÇKS’ye başvuru zamanı değiştirilmiştir. Yapılan değişiklikle 30 Haziran 2018 tarihinde sona eren 2018 yılı ÇKS başvuru süresi, 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatıldı. 

Hakkari Ziraat Odası Başkanı Naif Önal da yaptığı açıklamada Hakkari çiftçisinin, 2018 yılı desteklerinden faydalanabilmeleri için son günü beklemeden harekete geçmesini istedi.

Desteklerden yararlanmak isteyen çiftçilere ÇKS kaydı yapma çağrısı yapan Başkan Önal, çiftçilere Hakkari Ziraat Odası Başkanlığından alacakları çiftçi belgesi ve diğer belgeler ile birlikte 31 Aralık 2018 tarihine kadar Tarım il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapmaları çağrısı yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum