Hakkari ve Yüksekova'da Çanakkale Şehitleri Anıldı

Hakkari ve Yüksekova'da Çanakkale Şehitleri Anıldı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Hakkari merkez ve Yüksekova ilçesinde törenler düzenlendi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Valiliği önünde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Valilik önüne çelenk bırakıldı.

Anma törenine Vali Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Albay Umut Öztürk, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Köçek, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, Hakkari Barosu Başkanı Av. Zeydin Kaya, Vali Yardımcıları Bekir Abacı, Nurullah Karaman, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı İbrahim Adıyaman, CHP Başkan Yardımcısı Naci Kahraman, ilçe Başkanı Şükrü Çivi, kurum amirleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

 Valilik önündeki törenin ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Çanakkale Savaşı'nı anlatan tiyatro oyunu sahnelenırken, şiirler okundu.

YÜKSEKOVA

Yüksekova ilçesindeki program ise kaymakamlık binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konuşmasıyla başladı. Törene Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, Garnizon Komutanı Dündar Şahin Güngör, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Özkan Gürdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, şehit yakınları, siyasi partilerin temsilcileri ve daire amirleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşmalar yapıldı. Yüksekova'daki program,  Çanakkale Savaşı'nın anlatıldığı tiyatro oyunu ve sinevizyon gösterisiyle son buldu.

18-mart-sehitleri-anma-gunu-ve-canakkale-deni-10668749_o.jpgc2aa3773-2a78-4a3f-b962-a0eda82a59f7.jpg

3ef3e2a1-6916-4c9e-923a-f75bc5a7ae32.jpgef84af08-f7d4-421f-b25f-200fffb1a9d4.jpg3be998b6-8457-496f-b84a-7ca0b3c67bb2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.