Hakkari-Van karayolu ulaşıma kapandı

Hakkari-Van karayolu ulaşıma kapandı

Hakari Van karayoluna çığ düşmesi sonucu yol ulaşıma kapanırken, iki yönlü uzun araç kuyrukları oluştu.

İlkbahar mevisimİne girdiğimiz bu günlerde batı ilerinin bir çoğunda bahar havası esip ağaç dalları tomurçuklamnırken, Doğu Anadolu bölgesinde ise kar esareti bitmek bilmiyor. yağışların azaldığı bölgede, İlkbahar mevsiminin müjdelendiği Mart ayının ilk gününde Hakkari- van karayolu düşen çığ nedeniyle yol ulaşıma kapanırken, her iki şeritte uzun araç kuyrukları oluştuğu gözlendi. Bahar mevsiminde çığ sürprizi ile karşılaşan soförler, ellerideki cep telefonları ile çığ düşmesi sonucu yolda biriken kar kütlelerini çekmeye çalışırken, diğer taraftanda yolun tekrar ulaşıma açılması için uzun bir bekleyiş içine girdiler. 

Şoförlerin amatör kameralarına yansıyan görüntülerde, eğimi yüksek ve yolun sağ tarafında olan yamaçta biriken kar kütlelerinin, havaların ısınmasıyla beraber herekete geçip yolda birikmesi sonucu yolun ulaşıma kapandığı ve iş makineleri yardımıyla yaklaşık üç saatlik bir çalışmanın ardıdan yolun tekrar ulaşıma açıldığı gözlendi. 

Arslankaya tüneli çıkışında meydana gelen çığ sonucu herhangi bir can kaybı yaşanmazken, soğuk havada bekleyen araç soförleri ve araçların içindeki yolcular ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. Yılın bu ayında batıda bahar yaşandığına dikkat çeken çoğu araç yolcusu, durumun kendileri için büyük bir sürpriz olduğunu kaydederek, soğuk havada üşüdüklerini ve yolun biran ulaşıma açılması için beklediklerini belirttiler.

11-001.jpgbasliksiz-1-011.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.