Hakkari valiliği PKK tarafından öldürülen Tekin için açıklama yaptı

Hakkari valiliği PKK tarafından öldürülen Tekin için açıklama yaptı

Hakkari valiliği PKK tarafından öldürülen Şemdinli nüfusuna kayıtlı Erol Tekin için açıklama yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Bazı haber kaynakları, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi nufusuna kayıtlı Erol Tekin PKK tarafından ilçeden kaçırılıp öldürüldüğünü duyurmuştu. Ancak Hakkari valiliği PKK'nın Tekin'i Şemdinli ilçesinden kaçırılmadığını ve 12 Eylül 2018 tarihinde yasal yollarla Kuzey Irak'a geçtiğini, PKK tarafından bilinmeyen bir sebebten dolayı öldürüldüğünü dile getirdi.

Hakkari valiliği konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi; 

'' 20.09.2018 günü Erol TEKİN isimli şahsın İlimiz Şemdinli İlçesinden PKK/KCK bölücü terör örgütü mensupları tarafından kaçırıldığı ve infaz edildiği yönünde haberler basında yer almıştır. Bu haberlerin içeriği tam manasıyla gerçeği yansıtmamakta olup; Erol TEKİN isimli şahıs Şemdinli İlçemizdeyken kaçırılmamıştır. Kaçırılma ve infaz olayı 12.09.2018 günü şahsın yasal yollarla Kuzey Irak Bölgesine kendi iradesiyle geçmesinden sonra gerçekleşmiş olup; PKK/KCK bölücü terör örgütü ile arasındaki bilinmeyen bir sebepten kaynaklandığı değerlendirilmektedir.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.