Hakkari Üniversitesi'nde dezenfekte çalışmaları devam ediyor

Hakkari Üniversitesi'nde dezenfekte çalışmaları devam ediyor

Hakkari Üniversitesi’ne ait bina ve araçlarda korona virüse karşı önlemler kapsamında düzenli bir şekilde dezenfekte işlemleri devam ediyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş’in talimatıyla gerçekleşen dezenfekte çalışmaları kapsamında tüm binaların temizliği ve dezenfekte işlemleri düzenli bir şekilde yapılmaktadır.
 
Prof. Dr. Ömer Pakiş, Koronavirüse karşı alınacak önlemler kapsamında dezenfekte ve temizlik çalışmalarının çok  sık aralıklarla özverili bir şekilde devam edeceğini belirtti.
 
Pakiş: “Üniversitemizde, COVİD-19 ile mücadele kapsamında tüm öğrencilerimizin ve personellerimizin her türlü iletişim kanalını kullanarak bilgilendirilmesine devam ediyoruz. Mücadele kapsamında çalışma şartları ile ilgili alınan yeni kararları, aynı titizlikte personel ve öğrencilerimizle paylaşıyoruz.
 
Küresel bir sıkıntı olan covıd-19, 11 Mart 2020 tarihi itibariyle ülkemizde de görülmeye başlanmıştır. Bu kapsamda virüsle etkin mücadele edebilmek ve gerekli önleyici tedbirleri almak adına başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve tüm resmi kurumlarımız gereken çalışmalara pek çok ülkeden önce başlamış, bu vesileyle ülkemiz korona virüs pandemisine dünya ülkelerine göre daha geç bir zamanda maruz kalmıştır. Bugünlerde etkisini iyice hissettiren korona virüs pandemisine karşı Sağlık Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu tarafından bazı tedbirler alınmasına karar verilmiştir. Sağlık Bakanlığımızın iki noktanın üzerinde önemle durmaktadır. Bunlardan biri kişisel hijyen konusudur. İkincisi ve en önemlisi ise salgının artmaması için evde kalınması gerektiğidir. Bu doğrultuda Üniversitelerde örgün eğitime ara verilmiş ve personellere esnek çalışma olanakları sunulmuştur. Dünyayı saran covıd-19 virüsüne karşı kendinizi ve sevdiklerinizi korumak için evde kalmanız hayati önem taşımaktadır. Hiçbir virüs alacağınız tedbirlerden güçlü değildir. Temizliğinize ve evde kalmaya özen gösterin Evdeyken kitap okuyarak, ders çalışarak, belgesel izleyerek ya da dil öğrenerek kendinizi geliştirebilirsiniz. Uzaktan Eğitim sürecinde derslerinizi takip edip hocalarınızla iletişim halinde olun. İyi ya da kötü şartlar ne olursa olsun kendiniz, sevdiklerinizin ve milletimizin sağlığı için evde kalın. Pandeminin hızla yayıldığı bu süreçte Üniversitemizde, Sağlık Bakanlığımızın önerilerine uyularak her türlü önlem alınmaktadır. Üniversitemizdeki bütün birimler düzenli bir şekilde dezenfekte edilmektedir. Akademisyenlerimiz ve idari personellerimiz için kolonya, dezenfekte amacıyla el ve yüz antiseptikleri temin edilmektedir. Personellerimiz mesai saatleri indirilerek şehir dışında olan personellerimizin ise evden online olarak iş ve işlemlerini yapmaları sağlanmıştır. Amacımız bu zorlu süreçte en az hasarla kurtulmaktır.
  İnşallah bu süreci Sağlık Bakanlığımızın ve devlet büyüklerimizin önerilerine uyarak hep beraber sağlıklı bir şekilde atlatacağız.” 

1-313202016515589.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.