Hakkari Türk-İş'ten Vergi düzenlemesi açıklaması

Hakkari Türk-İş'ten Vergi düzenlemesi açıklaması

​​​​​​​Türk-İş Hakkari  temsilciliği vergi düzenlemesiyle ilgili TBMM'ye sunulan yasa teklifiyle ilgili basın açıklaması düzenledi. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari İl Özel İdaresi atölyesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını Türk-İş Sendikası Hakkari Temsilcisi Murat Çatal yaptı.

Türk-İş İl Temsilcisi Murat Çatal, TBMM'ye sunulan vergi düzeninde yeni değişiklikleri içeren yasa teklifinin emekçilerin beklentilerini karşılamadığını dile getirdi.

Çatal açıklamasında, "Bugün emekçiler üzerindeki vergi yükünün protesto etmek, adaletsiz vergi politikalarının emekçiler lehine yeniden düzenlenmesini ve sosyal hukuk devleti ilkelerine göre belirlenmesini talep etmek için buradayız. Ülkemizde gelir vergisi mükelleflerinin büyük çoğunluğunu ücret geliri elde edenler oluşturuyor. Ücretli çalışanlar üzerinde hem doğrudan gelir ve kazanç üzerinden alınan hem de dolaylı olarak mal ve hizmet üzerinden alınan vergilerin ağır yükü bulunuyor” dedi. 

Kamu ve özel sektörde çalışan memur ve işçiden kesilen vergilerin gelir vergisinin önemli bir kısmını oluşturduğunu anlatan Çatal, “Bugün ülkemizde uygulanan vergi politikaları nedeniyle işçiler üzerinde ağır bir vergi bulunuyor. İşçinin eline geçen net ücret vergi kesintileri nedeniyle yılbaşına göre geçen sürede giderek geriliyor. Ücretli çalışanların net ücreti bir yandan enflasyon nedeniyle satın alma gücünü kaybetmesi ile diğer yanında artan vergi oranı nedeniyle azalıyor. Bu vergi düzeni adil değildir. TBMM'ye sunulan vergi düzenlemesi yeni değişiklikler içeren yasa teklifi vergi adaletsizliği ortadan kaldırmıyor emekçilerin beklentilerini karşılamıyor" ifadelerini kullandı.

1-20191106143635.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.