Hakkari sokakları korona salgını nedeniyle ıssız kaldı

Hakkari sokakları korona salgını nedeniyle ıssız kaldı

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede bütün dünyada etkili olan Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'de olduğu gibi Hakkari'de uygulanan kısıtlamalar nedeniyle sokaklar ıssız kaldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Dünya ve Türkiye’ye geneline yayılmaya devam eden Koronavirüs (Kovid-19) salgını her geçen artarak devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, Türkiye’de şu ana kadar 27 bin 69 vaka ortaya çıkarken, 574 kişi yaşamını yitirdi. Yine ülke genelinde en az 601 sağlık çalışanına görev yaptığı hastanelerde salgına yakalandı. Hakkari2de görülev vaka sayısı da 2 olarak açıklandı.

Vakaların ilk görüldüğü 11 Mart tarihinden bu yana tüm Türkiye'de olduğu gibi Hakkari'de de vatandaşlara 'Evde Kal' çağrısı yapılıyordu. Salgının ilk günlerinde çağrıları dikkate almayan bazı Hakkarililer kalabalık halinde çarşı merkezinde dolaşmaya devam ediyordu. 

Ancak son iki gündür, Hakkari kent merkezinde vatandaşlar yapılan uyarıları dikkate alarak evlerinde çıkmıyorlar. 

Kent merkezi ilçe, belde ve köy camilerinin hoparlörlerinden sık sık evden çıkmamaları ve yapılan uyarılara dikkat etmeleri isteniyor.

"Evde Kalın" çağrısına uyan Hakkari'de hayat adeta durma noktasına gelirken, temel ihtiyaçlarını karşılamak için dışarı çıkan vatandaşlar tekrar evlerine kapanıyor.  

Hakkari Valisi İdris Akbıyık da Twitter hesabından 'Teşekkürler Hakkari, Hakkari evde kalıyor' paylaşımı yaptı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum