Hakkari 'Öz yönetim' davası Yargıtay'da görüldü

Hakkari 'Öz yönetim' davası Yargıtay'da görüldü

Görevden alınan Hakkari Belediye eş başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi’nin 15’er yıl ceza aldığı ‘Özyönetim’ davası Yargıtay 16. Dairesi’nde görüldü. Davanın karar duruşması 12 Nisan’a ertelendi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

 HDP ve DBP Hakkari il örgütleri öncülüğünde 14 Ağustos 2015 tarihinde yapılan "özyönetim" açıklamasına katıldığı gerekçesiyle tutuklanan ve Hakkari Belediye eşbaşkanları Dilek Hatipoğlu ile Nurullah Çiftçi'nin de aralarında bulunduğu HDP ve DBP'li 9 yöneticinin yargılandığı dava Yargıtay’da görüldü.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde görülen davada sanıklar Görevden alınan Belediye eşbaşkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi ile DBP ve HDP il yöneticileri Fırat Ertunç, Ali Tetik, Devrim Ecer, İlhan Kaynak, Hamide Özer, İsmail Sihat Kaya ve iskan Aksaç’ın avukatları katıldı.

Avukatların savunmaları alındıktan sonra mahkeme heyeti duruşmayı karara bağlamak üzere 12 Nisan tarihine erteledi. Hakkari ‘Öz yönetim’ davası ile ilgili nihai kararı bu duruşmada verilecek.

Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesi ‘Öz Yönetim’ davasında Hakkari Belediye eşbaşkanları Dilek Hatipoğlu ile Nurullah Çiftçi ile DBP ve HDP il yöneticileri, Ali Tetik, Devrim Ecer, Hamide Özer,  İlhan Kaynak, İsmail Sihat Kaya ve İskan Aksaç’a 15’er yıl ceza verirken aynı davada yargılanan HDP il yöneticisi Fırat Ertunç’a 16 yıl 3 ay ceza vermişti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.