Hakkari 'Mobil Gençlik Merkezi' sınırdaki çocukların gönüllerini fethetti

Hakkari 'Mobil Gençlik Merkezi' sınırdaki çocukların gönüllerini fethetti

Hakkari Gençlik Merkezi, 'Mobil Gençlik Merkezi' projesi kapsamında hayatlarında bazı spor etkinlikleriyle tanışma imkanı bulamayan sınır köylerindeki öğrencilerle bir araya gelip, gönüllerini fethetti.

NEJMAN ERTUŞ/MEHMET ÖZKAN/HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Gençlik Merkezi'nde görevli gençler, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen 'Mobil Gençlik Merkezi' projesi kapsamında , kırsaldaki köy ve mezra okullarını ziyaret edip, bugüne kadar sosyal ve kültürel aktivitelerden mahrum kalan  öğrencilere çeşitli spor etkinlikleri yapma imkanı sunuyor.

Bu kapsamda Şemdinli İlçesi'nin  Irak sınırındaki  Derecik Beldesi Gelişen Köyü'ne bağlı Aralık Mezrası İlk Okulunu ziyaret eden gönüllü gençler, sınırdaki minik öğrencilere bahçe satrancı, mini golf, badminton, langırt, dart, okçuluk, tenis kordo ve matrak mangala gibi çeşitli spor etkinlikleri yaptırarak bol bol eğlendirdi.

Hayatalarında ilk kez bu tür spor  etkinlikleri ile tanıştığını söyleyen öğrenciler, kendilerine böyle bir imkan sağlayan Gençlik Merkezi gönüllülerine teşekkür etti.

HEDEF 10 BİN ÇOCUĞA ULAŞMAK

'Mobil Gençlik Merkezi' projesi kapsamında çalışan Helin Tuğan, proje kapsamında Hakkari ve ilçelerine bağlı köylerde 10 bin çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Tuğan," Daha önce sadece televizyon programarında bu tür etkinlikleri izleyen sınır köylerindeki bu öğrencilerimize, farklı spor etkinlikleri yaptırdık. Çok mutlu oldular. Buradaki öğrenciler için okulun bahçesinde bir  de voleybol potası kurduk. Bundan sonra da bu tür etkinliklerimiz devam edecektir" dedi.

Gençlik Merkezi'nde çalışan Hakkari Üniversitesi öğrencisi Hamdiye Aslan ise,öğrencilere yapılan bu tür küçük dokunuşların, büyük hizmetlere vesile olduğunu belirterek,ilk kez spor etkinikleri ile tanışan öğrencilere güzel bir duygu yaşattıklarını anlattı.

foto-galeri-icon-010-1-011.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.